Το 51% της χώρας καλυμμένο από χιόνι- Πολύ ισχυρός παγετός – Στους -19,1 η χαμηλότερη θερμοκρασία

Πολύ ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής των Θεοφανείων 06/01/2019, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τις θερμοκρασίες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά να καταγράφουν διψήφιο αρνητικό αριθμό, θυμίζοντας πολικές περιοχές, με την χαμηλότερη θερμοκρασία στην Πτολεμαϊδα -19.1 βαθμούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες παρουσιάζονται στον Πίνακα, ο οποίος ακολουθεί.

Δριμύ ψύχος επικρατεί σε αρκετές ακόμη περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές ελάχιστες τιμές θερμοκρασιών: Καρδίτσα -16.3°C, Βαμβακού Φαρσάλων -16.1°C, Ορεστιάδα -14.3°C, Ελασσόνα -14.2°C, Διδυμότειχο και Λαγκαδάς Θεσ/νίκης -13.6°C, Κοζάνη -13.3°C, Ιωάννινα -12.6°C.

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με προβλέψεις του μετερεωλόγου Μ.Λέκκα για την Κρήτη, από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται η επέλαση του χιονιά, με πιθανές χιονοπτώσεις και στα πεδινά των Χανίων, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και μέσα στην πόλη των Χανίων, όπως είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2017.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook