Η χώρα πλήττεται συχνά από καταστροφικές δονήσεις

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ έπληξε χθες το τμήμα του δυτικού Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 75 άνθρωποι, οι περισσότεροι ελαφρά, δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου άμεσης ιατρικής βοήθειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας Πιρχουσέιν Κουλιβάντ.

Αρχικά το USGS είχε υπολογίσει το σεισμό στα 5,9 Ρίχτερ, αλλά στη συνέχεια η αρχική πρόβλεψη αναθεωρήθηκε.

Σύμφωνα με τον Κουλιβάντ, όλοι οι τραυματίες, εκτός από έναν, πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν μετά τον σεισμό στην Γκιλάν Γαρμπ, στην επαρχία Κερμανσάχ, ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Το Νοέμβριο σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών είχε πλήξει το δυτικό Ιράν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 700 άνθρωποι, οι περισσότεροι ελαφρά.

Το Ιράν πλήττεται συχνά από ισχυρούς, ενίοτε εξαιρετικά καταστροφικούς, σεισμούς. Το 2003, σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών στη νοτιοανατολική επαρχία Κερμάν στοίχισε τη ζωή σε 33.000 ανθρώπους και ισοπέδωσε την πόλη Μπαμ και την ακρόπολή της, ανακηρυγμένη μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO).

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook