Στάσου σωστά προετοιμασμένη απέναντι στον πολικό αεροχείμαρρο.

Το 2019 μπήκε με τον «Ραφαήλ» και τη «Σοφία» (aka τα δύο κύματα κακοκαιρίας) να κάνουν ποδαρικό. Το κρύο είναι πολύ (θα έλεγα αφόρητο), οι άνεμοι θυελλώδεις, τα μποφόρ πολλά στα πελάγη, βρέχει συνεχώς, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά ηπειρωτικά και στις πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Κι ενώ τι πρέπει να κάνεις όταν κάνει κρύο το ξέρεις λίγο-πολύ, αυτό που ίσως αγνοείς είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις. Κάπως έτσι, συγκεντρώσαμε 3 λάθη ομορφιάς που πρέπει να αποφεύγεις τώρα που κάνει πολύ-πολύ κρύο.

Το παρακάνεις με την ενυδάτωση

Ξέρεις πολύ καλά πως το κρύο θέλει τακτική ενυδάτωση. Το θέμα είναι βέβαια να μην το παρακάνεις. Το να αδειάζεις/ να βάζεις υπερβολική ποσότητα από την ενυδατική κρέμα στην ιδέα και μόνο πως η επιδερμίδα σου θα αφυδατωθεί ή θα ερεθιστεί από το κρύο μπορεί πολλές φορές να έχει αντίθετα αποτελέσματα (όπως να δημιουργηθούν σπυράκια).

Βάζεις lip balm μόνο όταν αισθανθείς τα χείλη σου αφυδατωμένα

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν χρειάζεται να σκάσουν τελείως τα χείλη σου για να βάλεις lip balm. Ειδικά αυτές τις μέρες που κάνει πολύ κρύο, καλό θα ήταν να τα προστατεύεις και να τα ενυδατώνεις σε καθημερινή βάση, απλώνοντας lip balm, που εκτός από θρέψη θα ενισχύσει το φυσικό χρώμα των χειλιών σου.

Κάνεις ζεστό μπάνιο με τις ώρες

Το μπάνιο με ζεστό νερό όταν έξω η θερμοκρασία αγγίζει τους 2- 3 βαθμούς μπορεί να φαντάζει όνειρο στο μυαλό σου, δεν είναι όμως πολύ ευεργετικό για την επιδερμίδα σου. Κι αυτό γιατί το ζεστό νερό μπορεί να την αφυδατώσει, απομακρύνοντας τα φυσικά έλαια και διαταράσσοντας τα επίπεδα υγρασίας. Κι αν δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο με χλιαρό νερό, τουλάχιστον προσπάθησε να μην κάθεσαι με τις ώρες!

ladylike.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook