Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εν όψει των  αναμενόμενων έντονων χιονοπτώσεων

Με στόχο να μην υπάρξουν έντονα προβλήματα και να κρατηθεί ανοιχτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο, εφόσον επαληθευτούν οι μετεωρολογικές προγνώσεις για χιονοπτώσεις και σε χαμηλό υψόμετρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, είχε μια σύσκεψη με την προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ελένη Δοξάκη και το στέλεχος της υπηρεσίας Γιώργο Μπουντουράκη.

Όπως είπε ο κ.Βουλγαράκης έχει τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός αντιμετώπισης των επιπτώσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ επεσήμανε πως η Αντιπεριφέρεια είναι αρμόδια για το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ για τους δρόμους εντός οικισμών αρμόδιοι είναι οι δήμοι με τους οποίους θα υπάρξει συνεννόηση, όπως και με την Πυροσβεστική και την αστυνομία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων απηύθυνε έκκληση – εφοσον υπάρξουν οι έντονες χιονοπτώσεις που έχουν προβλεφθεί από την νύχτα της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τρίτης, οι πολίτες να μην μετακινούνται χωρίς ουσιαστικό λόγο, απλά και μόνο για βόλτα λόγω του παγετού που θα υπάρχει στους δρόμους.

Σε ότι αφορά στο θέμα των σχολείων, τα οποία την Τρίτη ξεκινούν την λειτουργία τους για πρώτη φορά μετά τις διακοπές των γιορτών, ο κ. Βουλγαράκης είπε – προς το παρόν – θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά  η Αντιπεριφέρεια είναι σε ετοιμότητα έτσι ώστε ακόμη και αργά το βράδυ, σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τους δήμους να υπάρξει απόφαση για να μην ανοίξουν.

Εαν χρειαστεί ακόμη και τα μεσάνυχτα θα βγεί ανακοίνωση είπε ο κ. Βουλγαράκης…

Να σημειωθεί πως σε επίπεδο ενός Δήμου, αρμόδιος για την λήψη απόφασης για το κλείσιμο των σχολείων είναι ο Δήμαρχος, αλλά εφόσον το πρόβλημα αφορά σε περισσότερους δήμους, τότε λαμβάνεται απόφαση από την Περιφέρεια για όλη την Περιφερειακή Ενότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook