“Βούλιαξαν” από κόσμο και οι ταβέρνες για το Ανωγειανό οφτό!

Σύμφωνα με νεότερες  εκτιμήσεις των ανθρώπων του Δήμου Ανωγείων και του αντιδημάρχου Βασίλη Σμπώκου, μέχρι το απόγευμα περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα είχαν περάσει προς τον Ψηλορείτη, που παρέμενε ανοιχτός και στα δυο ρεύματα μέχρι και 18 χιλιόμετρα μακριά από τα Ανώγεια προς την περιοχή “Πετραδολάκια”!

Οι ταβέρνες των Ανωγείων δεν προλάβαιναν να αδειάσουν και γέμιζαν ξανά από κόσμο, που έδωσε τη δική του ψήφο εμπιστοσύνης και αυτή την ημέρα στο περίφημο “Ανωγειανό οφτό”!

Οι άνθρωποι του Δήμου αντιμετώπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες πρόβλημα καθώς στον δρόμο υπήρχε μεγάλο στρώμα πάγου, το οποίο όμως κατάφεραν να ξεπεράσουν μετά τις 12 το μεσημέρι με την επιστράτευση ενός μεγάλου φορτωτή που έσπασε τον πάγο. Τα μηχανήματα του δήμου καθάρισαν από νωρίς όλο τον δρόμο μέχρι τα “Πετραδολάκια” ρίχνοντας και αλάτι για την ολισθηρότητα. Μάλιστα στο πλευρό του δήμου στάθηκε και αστυνομική δύναμη των ΤΑΕ Μυλοποτάμου αλλά και του τμήματος Ανωγείων, καθώς και αστυνομικών από την Τροχαία Ρεθύμνου. Να αναφέρουμε ότι στο βουνό μέχρι και τα “Πετραδολάκια” το ύψος του χιονιού έφτασε τους 25 πόντους.

“Το ότι ανοίξαμε τον δρόμο μέχρι τα Πετραδολάκια βοήθησε την κατάσταση διότι τα αυτοκίνητα τραβήχτηκαν προς τα πάνω και δεν είχαμε συμφόρηση της κυκλοφορίας.Και τα δυο ρεύματα είναι ανοιχτά. Ευτυχώς ξεπεράσαμε άμεσα το πρόβλημα με τον πάγο με τον φορτωτή που ανεβάσαμε εκεί και με τη βοήθεια των ΤΑΕ Μυλοποτάμου.του αστυνομικού μας τμήματος..

Εμείς θα είμαστε εδώ μέχρι το βράδυ. Η καλή ημέρα που έκανε σήμερα από το πρωί και η αργία οδήγησαν ξανά τόσο κόσμο από τα Ανώγεια και κύριο μέλημα δικό μας, όπως άλλωστε είναι και των επιχειρηματιών εστίασης του χωριού είναι να μην φύγει κανένας από τα Ανώγεια με παράπονο, κάτι που πιστεύω επιτύχαμε με την συλλογική δουλειά μας..” δήλωσε στην “Α” ο Βασίλης Σμπώκος, ο Αντιδήμαρχος Ανωγείων που δεν έλειψε ούτε λεπτό από τον Ψηλορείτη, συντονίζοντας την σημερινή επιχείρηση του δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook