Η οριστική παραχώρηση της χρήσης του Κλειστού Κολυμβητηρίου, τα έργα πρόσβασης, η περίφραξη, η τακτοποίηση τεχνικών εκκρεμοτήτων (φθορές, ζημιές, κ.α.), καθώς επίσης και το κόστος λειτουργίας του περιλαμβάνονται μεταξύ των θεμάτων, που συζητήθηκαν στο πλαίσιο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 7/2/2011, το πρωί στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη. Στη σύσκεψη, που συνεκάλεσε ο Δήμαρχος Χανίων, συμμετείχαν ο Αντιπεριφέρειαρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννης Φίλης, ο ανάδοχος κατασκευής και υλοποίησης του έργου, Λεωνίδας Μπατάκης, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι για θέματα Πολεοδομίας, Νικόλαος Ξυνίδης, Προσωπικού Μανούσος Λιονάκης, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Δημήτρης Λειψάκης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Εμμανουήλ Κεμεσίδης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε στο Πολυτεχνείο Κρήτης το ζήτημα της οριστικής παραχώρησης της χρήσης του Κλειστού Κολυμβητηρίου, προκειμένου ο Δήμος να μπορεί να διεκδικεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου. Όπως ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ο κ. Σκουλάκης σε πρόσφατη συνάντηση, που είχε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, ενημέρωσε τους αρμοδίους για το Κλειστό Κολυμβητήριο και έλαβε το πράσινο φως για τη λειτουργία του, αρκεί να επιλυθούν κάποιες «τοπικές εκκρεμότητες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννης Φίλης, ενημέρωσε για την παραχώρηση της χρήσης του χώρου των 15 στρεμμάτων για χρονική διάρκεια 100 ετών και διαβεβαίωσε ότι οι Υπηρεσίες του Πολυτεχνείου θα συνεργαστούν με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να λειτουργήσει το Κλειστό Κολυμβητήριο, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, διαβεβαίωσε ότι, εφ’ όσον ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το οικονομικό ζήτημα που έχει προκύψει θα επιλυθεί. «Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεργαστεί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή των Νομικών Υπηρεσιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαράκης.

Ακόμη, αναφορικά με το θέμα της πρόσβασης, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αύριο Τρίτη 8/1/2011, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Φωτεινής Σηματοδότησης, Ηλεκτροφωτισμού – Οδοσήμανσης και Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Μαρινάκης, θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.ΠΕ.Κ.Α.), προκειμένου να διευθετηθεί το εν λόγω ζήτημα.

Από την πλευρά του ο ανάδοχος κατασκευής και υλοποίησης του έργου, Λεωνίδας Μπατάκης, παρουσίασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ενημερώνοντας ότι το 95% του έργου του Κλειστού Κολυμβητηρίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν προκύψει κάποιες φθορές από τον χρόνο. Ως ζητήματα άμεσης προτεραιότητας τέθηκαν από τον κ. Μπατάκη η κατασκευή κόμβου πρόσβασης, καθώς όπως εκτιμάται 600 περίπου άτομα θα χρησιμοποιούν τον χώρο σε ημερήσια βάση και το θέμα της περίφραξης, αφού χρήστες θα είναι και μικρά παιδιά. Ο κ. Μπατάκης έκανε λόγο για το κόστος λειτουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου, το οποίο εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 800.000 € σε ετήσια βάση, και για τις πιθανές χρήσεις του αθλητικού χώρου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής, η οποία θα εκτιμήσει το κόστος των ζημιών, που έχουν προκύψει, καθώς και της κατασκευής περίφραξης. Παράλληλα, θα συγκροτηθεί Επιτροπή για την εκπόνηση της πρώτης μελέτης υπολογισμού του ετήσιου λειτουργικού κόστους του Κλειστού Κολυμβητηρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook