Τελευταία ενημέρωση: 14:32

Ακόμη και στα παραλιακά του Ρεθύμνου έφτασε το χιόνι – Απόφαση για κλείσιμο δρόμων – Τα συνεργεία της ΠΕ Ρεθύμνης δίνουν πραγματικά “αγώνα δρόμου” – Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Κλειστα σχολεία

Έντονη είναι η χιονόπτωση στα πεδινά του Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο όμως και στην ηλεκτροδότηση ενώ το χιόνι έφτασε μέχρι την παραλία.

Οι δρόμοι που κλείνουν

Σε όλο το επαρχιακό, ορεινό και ημιορεινό δίκτυο, ακόμα και στις παρυφές του δήμου Ρεθύμνου, το χιόνι κάλυψε το οδόστρωμα ενώ σε ορισμένα σημεία, ακόμα και οι εργασίες από τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν στάθηκαν αρκετές για να “κρατήσουν” ανοιχτούς τους δρόμους.

(Katakis G)

Πιο συγκεκριμένα, νωρίς το μεσημέρι, εκδόθηκε απόφαση από την  Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης, οτι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της επαρχιακής οδού Σπηλίου – Γερακαρίου  (υπ΄ αριθμ. 19 επαρχιακή οδός) από την Τοπική Κοινότητα Σπηλίου έως και την Τοπική Κοινότητα Γερακαρίου.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της ΠΕ, δουλεύουν πυρετωδώς, δίνοντας στην κυριολεξία αγώνα “δρόμου” για να απομακρύνουν το χιόνι, ενώ γενικά, λόγω της κακοκαιρίας, συνιστάται στους οδηγούς να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και αν δεν μπορούν να αποφύγουν κάποια διαδρομή, τουλάχιστον να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, λόγω έντονης χαλαζόπτωσης, το εθνικό οδικό δίκτυο στα όρια της ΠΕ Ρεθύμνης, παρουσιάζει έντονη ολισθηρότητα και για αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

((Εθνική οδός Ρεθύμνου-Ηρακλείου)

(φωτ.Katagis G)

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προκάλεσαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα οι εξής περιοχές:

Περβόλια, Άνω Μέρος Σωματά, Σκαρδάκι, Μέρωνας, Αρμένοι,  Κουφοί, Τρία Μοναστήρια, Χάνι Αλοϊδών, Κοινότητα Κρυονερίου Τσαχιανά, Γερακάρι Αμαρίου.

Κλειστά σχολεία

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στο Ρέθυμνο είναι τα εξής:

Όλα τα σχολεία σε Ανώγεια, Μυλοπόταμο, Αμάρι, Άγ.Βασίλειο καθώς και το Γυμνάσιο Ατσιπόπουλου.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Αμαρίου αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων σήμερα 8 και στις 9 Ιανουαρίου στα σχολεία της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αμαρίου, λόγω της κακοκαιρίας και προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα κατά τη μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών

(φωτογραφία από το Πετροχώρι Ρεθύμνου)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook