Θα παραμείνει για δύο ημέρες ενώ θα συμμετέχει σε άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»

Το εντυπωσιακό αμερικανικό ελικοπτεροφόρο, USS KEARSARGE, έδεσε σήμερα το πρωί, προερχόμενο από Ιταλία,  στο λιμάνι της Σούδας, για ανεφοδιασμό και θα παραμείνει για δυο ημέρες, οπότε και θα αποπλεύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικοπτεροφόρο συμμετέχει στην φετινή άσκηση πεζοναυτών Ελλάδας - ΗΠΑ με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος», που πραγματοποιείται στο Βόλο.

Πρόκειται για τη διμερή άσκηση συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων που αφορά κυρίως τους Έλληνες ναυτικούς από την 32η Ναυτική Ταξιαρχία και τους Ναυτικούς των ΗΠΑ από 22 MEU και USS Arlington Στην περιοχή έχουν ήδη φθάσει και αμερικανικά ελικόπτερα από την δύναμη της Ευρώπης, τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην Ελλάδα για αρκετά μεγάλο χορνικό διάστημα.

Το πλοίο έχει πλήρωμα 77 αξιωματικούς και 1.100 ναύτες. Μεταφέρει αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερα και αμφίβια σκάφη, ενώ είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Sea Sparrow και Rolling Airframe, καθώς επίσης και με αντιαεροπορικά πολυβόλα Phalanx. Η κύρια αποστολή του, είναι η επιβίβαση, η επέκταση, η προσγείωση και η υποστήριξη μιας θαλάσσιας δύναμης προσγείωσης οπουδήποτε στον κόσμο.

(φωτογραφία από 6/1, στη Μεσόγειο)

Μπορεί, επίσης, να παρέχει υπηρεσίες ελέγχου αεροσκαφών για αποστολές, ενώ διαθέτει και νοσοκομειακή μονάδα που μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 600 ασθενείς με τέσσερα κύρια και δύο λειτουργούντα δωμάτια έκτακτης ανάγκης, τέσσερα οδοντικά δωμάτια, δωμάτιο ακτίνων X, μια τράπεζα αίματος, εργαστήρια και εγκαταστάσεις θαλάμων εντατικής παρακολούθησης. Το σκάφος διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη, γυμναστήριο και χώρους αναψυχής.

Ο διάδρομος προσέγγισης απογείωσης εναερίων μέσων είναι 844 πόδια και η χωρητικότητα του πλοίου 40.500 τόνοι. Εκτός από στρατεύματα μπορεί να μεταφέρει οχήματα, πυροβολικό, πυρομαχικά και προμήθειες. Το κατάστρωμα του πλοίου ανοίγει και στη θάλασσα μέσω πυλών που βρίσκονται στην πρύμνη του σκάφους, κάτι που εξυπηρετεί τις αμφίβιες επιχειρήσεις. Διαθέτει πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα που του δίνουν τη δυνατότητα να «επιχειρεί» έχοντας πλήρη εικόνα του πεδίου δράσης. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook