Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου διαχώρισε την θέση του από την επιλογή του Πέτρου Ινιωτάκη να παραιτηθεί από την θέση του αντιπροέδρου.

Ο κύριος Πασπάτης με επιστολή που έστειλε προς τα ΜΜΕ αναφέρει τα παρακάτω:

Με τον κ. Ινιωτάκη μας συνδέει φιλική σχέση και εκτιμώ την πολιτική του πορεία.  Μαζί είχαμε το φθινόπωρο του 2013 την αρχική ιδέα της δημιουργίας μιας ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης που μετεξελίχθηκε στη ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

Ο κ. Ινιωτάκης αναντίρρητα προσέφερε σημαντικό έργο επί 4.5 χρόνια ως Αντιδήμαρχος. Η συνεργασία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ήταν άριστη. 
Από εκεί και πέρα όμως, η μετεξέλιξη της δημοτικής παράταξης σε πολιτικό οργανισμό με χαρακτηριστικά πολιτικού κόμματος με βρίσκει σταθερά αντίθετο (και όχι μόνο εμένα) και μου θυμίζει τρόπους λειτουργίας αριστερών κομμάτων του προηγουμένου αιώνος. Αν και πιστεύω στις αρχές της συμμετοχικής δημοκρατίας (τις οποίες η «Δύναμη Πολιτών»  ως Δημοτική Αρχή τις εφαρμόζει όσο καμία άλλη στο παρελθόν του Ηρακλείου), εκτιμώ ότι οι δημοτικές αρχές κρίνονται από το έργο τους και νομιμοποιούνται από τη λαϊκή ψήφο και μόνο. 

Και τονίζω ότι: οι αποφάσεις τόσο στον Δήμο Ηρακλείου, όσο και στη «Δύναμη Πολιτών» λαμβάνοταν με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες από τα θεσμοθετημένα όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο, Εκτελεστική Επιτροπή, Δημοτικες επιτροπές). 

Στον Πέτρο εύχομαι προσωπική ευτυχία και γόνιμη πορεία σε ό,τι ακολουθήσει. 

Γρηγόρης Πασπάτης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook