Τα 6α χοιροσφάγια πραγματοποιούνται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκορδαλού Αγ. Ιωάννης ο Ριγολόγος

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού (Αγ. Ιωάννης ο Ριγολόγος) σας προσκαλεί στα 6α Χοιροσφάγια που θα πραγματοποιηθούν στο Βοτανικό Πάρκο και Κήποι Κρήτης, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα έναρξης 12:00 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού στην προσπάθειά του να αναβιώσει και να διατηρήσει ήθη και έθιμα της κρητικής παράδοσης, για άλλη μια χρονιά φέτος θα πραγματοποιήσει μια αναπαράσταση των χοιροσφαγίων ως προς την παρασκευή εδεσμάτων.

Οι κάτοικοι του χωριού θα μαζευτούν όλοι μαζί και θα συμμετάσχουν στο μαγείρεμα του κρέατος με διάφορους τρόπους και στην κατανάλωσή του. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το χοιρινό αποτελεί το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της κρητικής κουζίνας. Το μαγείρεμα του κρέατος γίνεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Λίγα μέρη από το χοίρο θεωρούνται εντελώς άχρηστα και δεν χρησιμοποιούνται πουθενά. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού θα χρησιμοποιήσει για το μαγείρεμα του χοιρινού κρέατος, παλιές και ξεχασμένες συνταγές, έτσι ώστε οι νέοι να τις μάθουν και οι παλιοί να τις ξαναθυμηθούν. Σκοπός είναι αυτές οι συνταγές να μη χαθούν! Είστε όλοι ευπρόσδεκτοί, για να δοκιμάσετε παλιές, παραδοσιακές συνταγές που πολλοί δεν είχαν ποτέ πριν την ευκαιρία να το κάνουν. Και όλα αυτά με αγάπη, μεράκι και σεβασμό στον τόπο και τις παραδόσεις του... 

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου. Τους παρευρισκόμενους θα διασκεδάσει ο Στέλιος Βαμβακάς με το συγκρότημά του. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook