Η τάση που ξεκίνησε από μια 24χρονη γυναίκα για να κατακτήσει τον κόσμο.

Ένα νεαρό κορίτσι, η Martha Truslow Smith, ανακάλυψε μόλις σε ηλικία 14 ετών τις πρώτες του γκρίζες τρίχες, με αποτέλεσμα ήδη από την εφηβεία να αρχίσει να βάφει τα μαλλιά του.

Μέχρι που πριν από δύο χρόνια, στα 24 της, η Martha αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τις βαφές και το έβαλε στόχο να κάνει αποδεκτό το γυναικείο γκριζάρισμα. Δημιούργησε μάλιστα έναν λογαριασμό στο Instagram με τίτλο Grombre.

«Στα είκοσι χρόνια μου φοβόμουν να μη βρεθώ χωρίς βαφή μαλλιών, γιατί πίστευα ότι την είχα ανάγκη για να είμαι αποδεκτή. Σκέφτηκα όμως ότι αν επρόκειτο να αφήσω να φανούν τα λευκά, χρειαζόμουν κάποιο κίνητρο που θα με ενθάρρυνε να ακολουθήσω το τρελό εκείνο μονοπάτι», σχολιάζει σήμερα η Martha.

Το ακολούθησε και δεν βγήκε χαμένη. Μέχρι στιγμής ο λογαριασμός της στο Instagram έχει κοντά εξήντα χιλιάδες followers: Γυναίκες που δεν διστάζουν να μοιραστούν φωτογραφίες με γκριζαρισμένα μαλλιά. Μέσης ηλικίας αλλά και νεότερες που έτυχε, όπως και η Martha, να αρχίσουν να «ασπρίζουν» από μικρές.

Η Martha δεν προσπαθεί να πείσει κάθε γυναίκα να σταματήσει να βάφει τα μαλλιά της, ούτε να τα γκριζάρει με βαφή αν διατηρούν ακόμα το φυσικό τους χρώμα. Θέλει όμως να μας βοηθήσει να απενοχοποιήσουμε τα λευκά που φέρνει, αργά ή γρήγορα, σε όλες μας το πέρασμα του χρόνου. Σύμφωνα με την τριχολόγο Anabel Kingsley, οι περισσότερες παρατηρούμε τις πρώτες λευκές τρίχες γύρω στα 30 χρόνια μας, ενώ μέχρι τα 50 μας τουλάχιστον στις μισές γυναίκες έχουν ασπρίσει τελείως τα μαλλιά.

Από τη στιγμή που στους άντρες οι γκρίζοι κρόταφοι θεωρούνται δείγμα γοητείας, γιατί εμείς να αγχωνόμαστε, για κάθε λευκή τρίχα που βγάζουμε, μήπως κάποιοι θεωρήσουν ότι έχουμε «εγκαταλείψει» τον εαυτό μας;

Δείτε για παράδειγμα φωτογραφίες γυναικών από τον Grombre. Δεν είναι όμορφες παρά τα γκρίζα μαλλιά τους, αλλά χάρη σε αυτά. Η ομορφιά τους πηγάζει και από την αυτοπεποίθηση που φέρνει η ωριμότητα.

womantoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook