Ο εθισμός στην τεχνολογία είναι ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο συνήθως επικεντρώνεται στα παιδιά και τους εφήβους, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται οι ενήλικες είναι το ίδιο επιρρεπείς στην κατάχρηση των smartphones και των κοινωνικών δικτύων.

Το Pew Research Center έκανε μια έρευνα σε νέους 13 έως 17 ετών, αλλά και στους γονείς τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι και τα δύο γκρουπ εμφανίζουν σημάδια εξάρτησης από το κινητό. Το 54% των εφήβων ανέφερε ότι αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο στα smartphones τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους γονείς τους ήταν 36%.

Το 72% των εφήβων ανέφερε ότι τσεκάρουν για μηνύματα και ειδοποιήσεις αμέσως μόλις ξυπνήσουν, ενώ το 57% των ενηλίκων κάνει ακριβώς το ίδιο.

Ο εθισμός στην τεχνολογία μπορεί να επιφέρει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις, με την κυριότερη να είναι η ελλειμματική προσοχή. Το 31% των εφήβων και το 39% των γονέων που πήραν μέρος στην έρευνα ανέφεραν ότι έχουν σταματήσει να προσέχουν το μάθημα στην τάξη τους ή στη δουλειά τους, επειδή τσέκαραν το κινητό τους.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook