Σκληρή ανακοίνωση, με ευθείες βολές κατά του Περιφερειάρχη Κρήτης τον οποίο κατηγορεί για αδιαφορία και ολιγωρία όσον αφορά την απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων από σημείο του ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού που σημειώθηκε κατολίσθηση στις 2 Ιανουαρίου, εξέδωσε η ΝΟΔΕ Χανίων.

Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη, μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Μαρκογιαννάκη Αλέξανδρο στο σημείο, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως σημειώνουν, δεν συνάντησαν κανέναν εργαζόμενο, επιβλέποντα, μηχανικό ή αρμόδιο, ενώ μέχρι στιγμής, προσθέτουν, έχουν γίνει ελάχιστες εργασίες.

"Ο δρόμος αν και παραμένει κλειστός, διαπιστώσαμε ότι ελάχιστες εργασίες αποκατάστασης έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται καθημερινά, καθώς η Περιφέρεια δεν τηρεί ούτε την ελάχιστη υποχρέωση της προς αυτούς. Αν και ο κ. Αρναουτάκης αποποιείται των ευθυνών του, ρίχνοντας τις είτε στον ΟΑΚ και στον κ. Καζάση είτε στον αρμόδιο υπουργό, οι ευθύνες επιστρέφουν πάλι σε αυτόν. Εδώ και τόσα χρόνια δεν κούνησε το δαχτυλάκι του για να κάνει κάτι ώστε να παρθούν μέτρα πρόληψης για τις κατολισθήσεις, αλλά και σήμερα ούτε που τον ενδιαφέρει η απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων για την εξυπηρέτηση των οδηγών και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων", καταλήγει η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ΝΟΔΕ σημειώνει:

Εδώ και μέρες παρακολουθούμε, το πώς αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Κρήτης τη μεγάλη κατολίσθηση επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού. Μία κατολίσθηση όπου ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, αλλά  δυστυχώς εξελίσσεται σε σίριαλ με  διαδοχικές παρατάσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω «εργασιών αποκατάστασης».

Από την αδιαφορία του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη και την γενική του συμπεριφορά ως προς τις συνεχείς κατολισθήσεις σε σημεία της Εθνικής οδού κυρίως στη Περιφέρεια Χανίων, φάνηκε ότι μάλλον χάρη μας έκανε που μπήκε στον κόπο να μαζέψει τουλάχιστον τους χωμάτινους όγκους από την άσφαλτο. Όμως είτε δεν θέλει, είτε δεν είναι ικανός να ολοκληρώσει την απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων από την άσφαλτο κοροϊδεύοντας τους πολίτες του νομού μας.

Σε σημερινή επίσκεψη κλιμακίου της ΝΟΔΕ Χανίων μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Μαρκογιαννάκη Αλέξανδρο στο συγκεκριμένο σημείο, για να δουν από κοντά το μέγεθος της κατολίσθησης και να ενημερωθούν για την εξέλιξη των εργασιών, δεν συνάντησαν κανέναν εργαζόμενο, κανέναν εργοδηγό, κανέναν μηχανικό, που να εργάζεται ώστε να  απομακρυνθούν τα χώματα.

Ο δρόμος αν και παραμένει κλειστός, διαπιστώσαμε ότι ελάχιστες εργασίες αποκατάστασης έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται καθημερινά, καθώς η Περιφέρεια δεν τηρεί ούτε την ελάχιστη υποχρέωση της προς αυτούς.

Αν και ο κ. Αρναουτάκης αποποιείται των ευθυνών του, ρίχνοντας τις είτε στον ΟΑΚ και στον κ. Καζάση είτε στον αρμόδιο υπουργό, οι ευθύνες επιστρέφουν πάλι σε αυτόν. Εδώ και τόσα χρόνια δεν κούνησε το δαχτυλάκι του για να κάνει κάτι ώστε να παρθούν μέτρα πρόληψης για τις κατολισθήσεις, αλλά και σήμερα ούτε που τον ενδιαφέρει η απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων για την εξυπηρέτηση των οδηγών και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook