Στον ανακριτή την Πέμπτη ο 57χρονος ιδιοκτήτης φροντιστήριου - Οι μέχρι τώρα κατηγορίες, τι ελέγχουν οι αρχές - Τι ζητά η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί ο 57χρονος καθηγητής και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στα Χανιά, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων μαθητριών του, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αρχαιοτήτων και ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα μετά τις καταγγελίες οτι ασελγούσε σε μαθήτριες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση "άνοιξε" στα τέλη του 2018, όταν οι αρχές δέχτηκαν καταγγελίες από ενηλικα σήμερα κορίτσια, οτι ο εν λόγω καθηγητής, προέβει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του, το 2013, που φοιτούσαν στο φροντιστήριο του.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν πολύ προσεκτικά τις καταγγελίες ενώ και ο Εισαγγελέας έχει λάβει σχετικές καταθέσεις με καταγγελίες μαθητριών.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, με ανακοίνωσή της, ζητά διακριτικότητα στην αντιμετώπιση του θέματος, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, τους πολίτες και τα ΜΜΕ ενώ ταυτόχρονα δηλώνει την "αποστασιοποίησή της από οιοδήποτε γεγονός"

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

« Με αφορμή το ζήτημα που έχει θορυβήσει τις τελευταίες μέρες την πόλη μας, αναφορικά με εκπαιδευτικό, φερόμενο να έχει προβεί σε ποινικό αδίκημα, καλείται η ένωσή μας να δηλώσει την αποστασιοποίησή της από οιοδήποτε γεγονός. Τούτο διότι, αφενός μεν ως φερόμενο συμβάν έχει ήδη τεθεί στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία είναι η μόνη αρμόδια να ερευνήσει και εν τέλει να αποδώσει δικαιοσύνη, αφετέρου σχετίζεται άμεσα με την εύθραυστη ανηλικότητα, με τον ευαίσθητο εκπαιδευτικό χώρο και εν τέλει με την ηθική διάσταση και αξιοπρέπεια της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες και καλούμε αντίστοιχα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους εκπροσώπους του τύπου να επιδείξουν την διακριτικότητα που χρήζει στο θέμα αυτό».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook