Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στην Παλαιά Αίθουσα της ΟΑΚ, πραγματοποιήθηκε η έναρξη μιας σειράς ομιλιών με θέματα που ενδιαφέρουν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Κολυμβαρίου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού» και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Ομιλήτρια ήταν η κ. Ειρήνη Μαρκουλάκη, ψυχολόγος και συνεργάτιδα στο «Χαμόγελο του παιδιού», η οποία ανέλυσε το ρόλο των γονέων στην πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης/κακοποίησης των παιδιών. Ένα φλέγον ζήτημα που αφορά όλους και βρίσκεται δραματικά στην επικαιρότητα. Η κ. Μαρκουλάκη ανέφερε τις μορφές και τα βασικά αναγνωριστικά σημάδια της κακοποίησης και επεσήμανε την ανάγκη καλλιέργειας διαύλου επικοινωνίας, σπάζοντας τη σιωπή και αποκαλύπτοντας με τόλμη το έγκλημα εις βάρος των αθώων ψυχών.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, αφού πρώτα ευχαρίστησε την ομιλήτρια για την παρουσία και την ενδιαφέρουσα ομιλία, υπενθύμισε πως το έτος 2018 έχει χαρακτηριστεί ως «τοξικό», με μια τοξικότητα που έχει προεκτάσεις, καθώς ξεκινά από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και εισχωρεί ακόμη και μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις. Ο Δρ Ζορμπάς τόνισε πως οι βαθιές ρίζες και η ύπαρξη οράματος, μπορούν να λειτουργήσουν μέσα στη ψυχή των παιδιών ως προστασία από κάθε κίνδυνο που επιβουλεύεται την παιδικότητά τους.  

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν στις 11 Φεβρουαρίου και στις 4 Μαρτίου τρέχοντος έτους στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook