Κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ στην πρυτανεία για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ραδιοβιοχημικής απειλής

Ύποπτος φάκελος με παραλήπτη την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, εντοπίστηκε στην αλληλογραφία του Ιδρύματος, μια ημέρα αφότου έγινε γνωστό οτι αντίστοιχος φάκελος είχε σταλεί και στο Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και σε δεκάδες πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη τη χώρα.

Ο φάκελος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ για την ασφαλή απομάκρυνση του φακέλου και την τελική αποστολή του στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, μετέβη στην περιοχή του Γάλλου, όπου στεγάζονται τα κτίρια της Πρυτανείας, και εφάρμοσαν το πρωτόκολλο ραδιοβιοχημικής απειλής, όπως έγινε και με τον φάκελο που εστάλη στο Πολυτεχνείο Κρήτης (δείτε εδώ) όπου μεταξύ άλλων ο φάκελος σφραγίζεται, τοποθετείται σε ειδικούς φακέλους για να αποσταλεί στην συνέχεια στην Αθήνα.

Πυροσβέστες τοποθέτησαν σε ειδικό κουτί και σφράγισαν το φάκελο, ενώ αμέσως μετά εντός ειδικού κουβουκλίου έγινε και η απολύμανση του πυροσβέστη που τον έπιασε ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται οτι η υπόθεση με την αποστολή υποπτων φακέλων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, άρχισε να ξετυλίγεται, πριν από δύο ημέρες, από περιστατικό που σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου μάλιστα τέθηκαν σε καραντίνα υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο καθώς περιείχε αγνωστης προέλευσης σκόνη και οι εργαζόμενοι εμφάνισαν κρούσματα ερεθισμού σε μάτια και χέρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook