Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα αρχίσετε να βλέπετε μείωση την εμφάνιση των κηλίδων σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, αποτρέποντας την εμφάνιση νέων στο μέλλον.

Μην πειράζετε τα σπυράκια.

Αντί για αυτό, θεραπεύστε τα σπυράκια σας εφαρμόζοντας μια κρέμα υδροκορτιζόνης σε περιεκτικότητα ένα τοις εκατό, πολλές φορές την ημέρα (την οποία μπορείτε να πάρετε σε οποιοδήποτε φαρμακείο).

Η εσωτερική υδροκορτιζόνη είναι αντιφλεγμονώδης, έτσι θα καταπραΰνει την ερυθρότητα και το πρήξιμο. Είναι ένα καλύτερο προϊόν από τα παραδοσιακά στικ που εφαρμόζονται πάνω στο σπυράκι και περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου για να αφυδατώσουν τα σπυράκια, τα οποία ενδέχεται να ερεθίσουν το δέρμα και να οδηγήσουν σε περισσότερη υπερχρωματισμό και παραγωγή σμήγματος.

Επενδύστε σε μία βούρτσα για καθαρισμό του δέρματος.

Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική βούρτσα καθαρισμού τρεις φορές την εβδομάδα όχι μόνο καθαρίζει το δέρμα σας πιο βαθιά από ότι θα πετυχαίνατε με τα χέρια σας, αλλά γίνεται και απαλή απολέπιση από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορούν να φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας σας.

Απλά θυμηθείτε να φροντίζετε καλά το κεφάλι της βούρτσας, να το πλένετε μετά από κάθε χρήση και να το αντικαθιστάτε για ένα νέο κάθε μήνα, έτσι ώστε να μην εισάγετε νέα βακτήρια στο δέρμα σας.

Δώστε λάμψη στο δέρμα σας με ένα σέρουμ.

Τα στίγματα, είτε από προβλήματα της επιδερμίδας σας είτε από τον ήλιο, χρειάζονται εβδομάδες για να εξασθενίσουν. Αλλά η εφαρμογή ενός σέρουμ λάμψης, όπως ένα προϊόν με συστατικά όπως η βιταμίνη C, η νιασιναμίδη ή η ρετινόλη,  μπορούν να επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία αυτή.

Εφαρμόστε καθημερινά αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30.

Εάν υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε, τότε κάντε αυτό. Χρησιμοποιήστε την αντηλιακή σας με SPF 30 καθημερινά, μια κατευθυντήρια γραμμή που συνιστά η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας. Όχι μόνο η τακτική χρήση αντηλιακών βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος αλλά προστατεύει και την επιδερμίδα σας από τις επιβλαβείς ακτίνες UV,  τον κύριο ένοχο πίσω από τα περισσότερα μαύρα στίγματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook