Πώς θα λάβουν οι ωφελούμενοι του προγράμματος αυξημένο μισθό

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, για ανέργους που είναι εγγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, προβλέπει την κάλυψη σχεδόν εννέα χιλιάδων θέσεων εργασίας, σε δεκάδες δήμους της χώρας αλλά και υπηρεσίες υπουργείων.

Η προκήρυξη – μαμούθ αφορά θέσεις σε 56 δήμους αλλά και 37 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ωφελούμενοι από το νέο πρόγραμμα είναι κυρίως οι μακροχρόνια άνεργοι.

Οι θέσεις αφορούν σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας και η επιδότηση αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ και οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε 10 τομείς προτεραιότητας, που έχουν να κάνουν με υπηρεσίες που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ένα στοιχείο που αξίζει να τονιστεί είναι ότι όσοι προσληφθούν, θα έχουν αυξημένο μισθό, ωφελούμενοι από την αύξηση του κατώτατου που αναμένεται να εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Επιπλέον όφελος θα έχουν οι νέοι κάτω των 25 ετών που πληρώνονταν με βάση τον υποκατώτατο μισθό, η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη, καθώς ο υποκατώτατος καταργείται και εξισώνεται με τον κατώτατο.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, στον ΟΑΕΔ, και θα καταρτιστεί στη συνέχεια πίνακας κατάταξης ανέργων και θα γίνει η σύζευξη των ωφελουμένων με τις θέσεις απασχόλησης των επιβλεπόντων φορέων σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι είναι:

  • άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  • μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  • άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
  • μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  • άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,
  • άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  • εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και
  • άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook