Το «φρικιό» της λογιστικής έχει μερικές συμβουλές για όλους

Αν μη τι άλλο, ο Jim Wang είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με τα οικονομικά και τον πλούτο. Έτσι έχει περάσει εξάλλου τα τελευταία 14 χρόνια της ζωής του, ελέγχοντας καθημερινά τα έσοδα και τα έξοδά του.

Κι έτσι έμαθε πολλά στην πορεία των ετών περί εξοικονόμησης χρημάτων, αύξησης της περιουσίας κ.λπ., έχοντας συγκεντρώσει από το 2003, όταν έπιασε την πρώτη του δουλειά, άπειρα δεδομένα και αναλύσεις για τις επενδυτικές του κινήσεις, τα κέρδη και τις χασούρες του.

«Μετά από 14 χρόνια, πολλά από τη συμπεριφορά μου έχουν αλλάξει», λέει τώρα, «υπήρχαν πράγματα που συνήθιζα να κάνω και πλέον έχω σταματήσει. Κάποια από αυτά ήταν εσκεμμένες αλλαγές, αν και τα περισσότερα δεν ήταν».

Στα πράγματα που έμαθε είναι το γεγονός ότι για να τα καταφέρεις οικονομικά, πρέπει να σκέφτεσαι με το μέλλον κατά νου και όχι κοντόφθαλμα για το εδώ και τώρα.

Έμαθε ακόμα πως δεν πρέπει να τσεκάρει τις τιμές των μετοχών του καθημερινά, αλλά και το γεγονός ότι οι επενδύσεις διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο στο ετήσιο εισόδημα από τον μισθό. Ο σκοπός του πλούτου, διατείνεται, δεν είναι το να βγάλεις απλώς περισσότερα, αλλά αυτή η ελευθερία που σου δίνει το χρήμα

Το σημαντικότερο μάθημα ωστόσο είναι το γεγονός πως «είσαι εσύ κόντρα σε εσένα, όχι εσύ εναντίον όλων των άλλων». Ο σκοπός, ισχυρίζεται πάντα ο Wang, είναι να συγκρίνουμε τον εαυτό μας και την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα σε σχέση με έναν χρόνο ή ακόμα και πέντε χρόνια πριν. Μόνο έτσι μπορούμε να αποκομίσουμε σημαντικές πληροφορίες για τις κινήσεις μας, όχι μέσω της σύγκρισης με φίλους, συναδέλφους και γνωστούς.

«Ο σκοπός μου δεν είναι να κερδίσω όλους τους άλλους, είναι να παραμένω μπροστά από τον χθεσινό εαυτό μου»…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook