Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία ύστερα από την πραγματοποίηση αγώνα πάλης μέσα σε κλουβί ανάμεσα σε παιδιά ηλικίας 8 ετών, μετέδωσε το βρετανικό skynews. Εκπρόσωπος του Σωματείου που διοργανώνει συνήθως τέτοιους αγώνες (BCFA) αποκάλεσε τους γονείς που έδωσαν την άδεια για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε μια τέτοια διαδικασία ως «ανθρώπους που στερούνται πνευματικής διαύγειας».

Οι νεαροί αρκετές φορές φαίνονται να κλαίνε από τον πόνο, ενώ δεν φοράνε καν προστατευτικά κράνη ή επιγονατίδες ή προστατευτικά στο θώρακα για να μη χτυπήσουν σοβαρά στα ζωτικά τους όργανα!

Ανάμεσα στο  πλήθος βρίσκονται μικρά παιδιά και γυναίκες που παραληρούν!

Το περιστατικό συνέβη σε έναν  sold-out αγώνα, που διοργανώθηκε στο Greenlands Labour Club στο Preston του Lancashire.

Οι διοργανωτές ισχυρίζονται ότι το άθλημα αυτό είναι ασφαλές, αλλά οι γιατροί το χαρακτηρίζουν ως \”επικίνδυνο\” και \”ενοχλητικό\”.

Ο εκπρόσωπος του βρετανικού ιατρικού συλλόγου δήλωσε ότι \”οι αγώνες σε \”κλουβί\” ανάμεσα σε μικρά παιδιά είναι ένα \”ενοχλητικό\” θέαμα, ειδικά όταν δεν φορούν προστατευτικά κράνη\” και προσθέτει \”Υπάρχουν και άλλα αθλήματα που μπορούν να διδάξουν την πειθαρχία και τον έλεγχο στα παιδιά, που δεν προκαλούν όμως εγκεφαλικές βλάβες ή σοβαρούς τραυματισμούς\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook