Το έναυσμα έδωσε μια ομαδική εργασία που εκπονείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, στο οποίο συμμετέχει το εν λόγω σχολείο.

Ζητήματα που σχετίζονται με την Eυρωπαική Ένωση, την οικονομική κρίση, τις σχέσεις των κρατών μελών της, τα ευρωπαικά ιδεώδη, τους πολίτες, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, οι μαθητές της τρίτης τάξης του 2ου Γυμνασίου της πόλης: Γιώργος Σπυριδάκης, Σισίλια Κατροζωνάκη, Ηλίας Παπαδάκης, Ηλιάννα Μαυρή, Ηλίας Κοζύρης, Σταύρος Μαστοράκης.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές κ.κ. Τουτουδάκης Νίκος, Φουρνιώτης Δημήτρης, ενώ η παραπάνω συνάντηση μαγνητοσκοπήθηκε για τις ανάγκες του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός ο οποίος κλήθηκε επίσης ν΄ απαντήσει αναφορικά με το πως η Ευρωπαική Ιστορία επηρέασε την προσωπική του βιογραφία, σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε : ” Είχα την χαρά, να υποδεχτώ μια ομάδα από μαθητές του Β΄ Γυμνασίου και να συνομιλήσω μαζί τους για τον ρόλο και την πορεία της Ευρωπαικής Ένωσης. Οι ερωτήσεις των παιδιών ήταν εύστοχες και έτσι μου δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσω την άποψη μου για το τι είναι η Ε.Ε που βρίσκεται σήμερα, πώς θα θέλαμε να είναι, ούτως ώστε να μπορέσει βοηθήσει τους Ευρωπαίους πολίτες, και όχι μόνο τους οικονομικά ισχυρούς”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook