Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον βουλευτή του Ποταμιού Σταύρο Δανέλλη – Του έδωσε διορία μέχρι το βράδυ για να αποφασίσει για το εάν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή όχι στην κυβέρνηση

Σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα, σήμερα το απόγευμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και ο βουλευτής Ηρακλείου, Σπύρος Δανέλλης, ο κ. Θεοδωράκης κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι θα προσέλθει με κομματική πειθαρχία στην διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στην ψηφοφορία της Τετάρτης. 

Είναι λοιπόν προφανές ότι εάν ο κ. Δανέλλης επιμείνει στη θετική του ψήφο προς την κυβέρνηση, θα θέσει εαυτόν εκτός Ποταμιού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε στον βουλευτή του τη θέση που έχει εγκριθεί από τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, σύμφωνα με την οποία το Ποτάμι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τη θέση άλλωστε του Ποταμιού ότι ψηφίσει αρνητικά στη διαδικασία επανέλαβε χθες με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Θεοδωράκης, που πρόσθεσε ότι «οι ιδεοληψίες, η αναποτελεσματικότητα, ο λαϊκισμός, το κομματικό κράτος, δεν μπορεί να επιβραβεύονται». 

Ο Δανέλλης «κρίνει» τις πολιτικές ισορροπίες 

Ο κ. Δανέλλης είναι ο 151 πρώτος βουλευτής, που φέρεται ότι θα ψηφίσει «υπέρ» την πρόταση εμπιστοσύνης και είναι σαφές ότι η στάση του θα κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις. 

Σε περίπτωση που ο βουλευτής Ηρακλείου υπερψηφίσει την κυβέρνηση και διαγραφεί, τότε η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ενώ παράλληλα, θα διαλυθεί η Κ.Ο. του Ποταμιού. 

Ωστόσο, η στάση του κ. Δανέλλη δείχνει ότι εδώ και καιρό έχει ανοίξει «πανιά» με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει ταχθεί ακόμη και υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας την ενότητα της κεντροαριστεράς. 

Χθες, ο κ. Δανέλλης ήταν ομιλητής στην εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ πήρε τον λόγο τη στιγμή που εισήλθε στην αίθουσα ο πρωθυπουργός. 

«Η στάση μου είναι αυτονόητη. Αυτά μου επιβάλλει η συνείδηση μου και η συνέπεια μου σε αυτά που διατύπωνα τα πέτρινα χρόνια του ‘92. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας και την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση. Να σας συγχαρώ και για την επιλογή μιας εξαιρετικής ημέρας. Ουδέν τυχαίο στη ζωή τούτη», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού καταχειροκροτούμενος. 

Μαυρωτάς: «Αν το κάνει θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις» 

Τη διαγραφή του κ. Δανέλλη σε περίπτωση υπερψήφισης της κυβέρνησης είχε προαναγγείλει και ο βουλευτής Μαυρωτάς, που μάλιστα άφησε να εννοηθεί, ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν και δεύτερες σκέψεις για τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

«Καλό θα είναι να μην το κάνει. Αν το κάνει προφανώς θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις», είπε νωρίτερα ο κ. Μαυρωτάς στο ΣΚΑΪ, ενώ ξεκαθάρισε ότι «σε θέματα ψήφου εμπιστοσύνης υπάρχει κομματική πειθαρχία όπως και στην πρόταση μομφής. Θα ήταν μονόδρομος να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook