Πριν ένα μήνα, στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “κυριάρχησε” το βίντεο με την ταινία μικρού μήκους του Θοδωρή Παπαδουλάκη, “ο Αδελφός μου” και τον οργισμένο νέο, ο οποίος βγήκε εκτός εαυτού όταν για ακόμη μια φορά ήρθε αντιμέτωπος με την παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Το βίντεο έγινε με σκοπό να αφυπνισθούν οι πολίτες και να σταματήσουν να παρεμποδίζουν την διέλευση ατόμων ΑμΕΑ από σημεία της πόλης, με το “έτσι θέλω”.  “Θαύματα” δεν περιμένουμε να γίνουν, όμως οτι τουλάχιστον θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τέτοιες συμπεριφορές, ο φόβος της κατακραυγής απο συμπολίτες μας, που πλέον δεν ανέχονται αυτήν την επίδειξη αδιαφορίας προς τον συνάνθρωπο.

Τέτοια επίδειξη δηλαδή που έκαναν οδηγοί στη Νέα Χώρα, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο “αναπλασμένο” πεζοδρόμιο, με εμφανή τη λωρίδα για άτομα μειωμένης όρασης, την οποία καταπάτησαν με το αυτοκίνητό τους. Λίγα μέτρα μακριά, ένα άλλο αυτοκίνητο παρκαρισμένο φαρδιά πλατιά πάνω σε πεζοδρόμιο.

Πολίτης που περνούσε από εκεί, σήκωσε την κάμερα του κινητού του και κατέγραψε τις παρακάτω εικόνες,  που δημοσιεύουμε, χωρίς περαιτέρω σχόλια. Απλά με την υπενθύμιση οτι το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας συμπολίτης μας, άτομο ΑμΕΑ – με ή χωρίς αδελφό να τον βοηθήσει –  θα μπορούσε να περνάει από το πεζοδρόμιο την ώρα που οι οδηγοί είχαν αφήσει τα αυτοκίνητά τους στο σημείο που δείχνουν οι φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook