Αναβρασμός με το ενδεχόμενο η ΔΕΔΙΣΑ να χάσει την αυτονομία της

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων με ανακοίνωσή του, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με την ενδεχόμενη συγχώνευση της Δ.Ε.ΔΙ.ΣΑ στον φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α).

Όπως αναφέρουν, λίγη ώρα μετά τη δημόσια επιστολή εργαζομένων της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. με την οποία πραναγγέλουν κινητοποιήσεις κατά  μιας επερχόμενης συγχώνευσης της επιχείρησης με έναν ΦΟΔΣΑ σε επίπεδο Περιφέρεια Κρήτης

“Όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι και οι εκάστοτε διοικήσεις της επιχείρησης,  κατάφεραν πραγματικά να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο. Ένα έργο που σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με κανόνες αειφόρου διαχείρισης στο Νομό. Έβαλαν «πλάτη» και κατάφεραν να οδηγήσουν την Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α στην κορυφή των ΦΟ.Δ.Σ.Α σε επίπεδο χώρας και όχι μόνο, με πλήθος διακρίσεων και επαίνων.

Ας μην ξεχνάει η χανιώτικη κοινωνία στο παρελθόν και πριν την δημιουργία της Δ.Ε.ΔΙ.ΣΑ. , τον «Κουρουπητό», τις χωματερές που ήταν διασκορπισμένες σε όλο το νομό και τις επιπτώσεις στην δημόσια υγεία των Χανιωτών.

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων θεωρεί την διάλυση της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α  πραγματικό πλήγμα για το Νομό μας.

Το Εργατ/κό Κέντρο στηρίζει την προσπάθεια όλων αυτών που αντιδρούν στην διάλυσή της επιχείρησης, θα είναι παρών σε κάθε κινητοποίηση, στέκεται πλάι στους  εργαζομένους και καλεί και τους υπόλοιπους Φορείς των Χανίων να στηρίξουν με την σειρά τους την επιχείρηση και την αυτονομία της”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook