Ναρκωτικά αξίας 150.000.000 ευρώ σε ρυμουλκό στην Κρήτη με τη μεγαλύτερη ποσότητα “σοκολάτας” που έχει κατασχεθεί ποτέ – Φωτογραφίες και βίντεο από την κρύπτη και τα ναρκωτικά

Ολοκληρώθηκε το “θρίλερ” με το ρυμουλκό σκάφος “ANDREAS” που ήταν κατασχεμένο από το Δεκέμβριο του 2017 και φυλασσόμενο στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, με την αποκάλυψη οτι σε ειδική κρύπτη, κρύβονταν εδώ και πάνω από ένα χρόνο, 6,5 τόνοι “σοκολάτας” και 258.000 δισκία CAPTAGON, γνωστά και ως “το ναρκωτικό των τζιχαντιστών”.

Η νέα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που εντοπίστηκε από τις Λιμενικές αρχές, προστιθέμενη με την ποσότητα “σοκολάτας” που είχε κατασχεθεί το 2017, μετά από κινηματογραφική καταδίωξη του ρυμουλκού, δημιουργούν εντυπωσιακό ρεκόρ για την ελληνική ακτοφυλακή, καθώς από το πλοίο ΄κατασχέθηκαν συνολικά 12 τόνοι κιλών “σοκολάτας” που αποτελούν την μεγαλύτερη ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης  που έχει κατασχεθεί ποτέ στη χώρα μας, αξίας 150.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, οτι το πλοίο είχε εντοπιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017, μετά από μια κινηματογραφική επιχείρηση των λιμενικών αρχών, όπου κομάντο του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος Χανίων και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο ρυμουλκό “Ανδρέας” στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας, κοντά στη νήσο Χρυσή. Μάλιστα όπως είχε ανακοινώσει το ίδιο το Λιμενικό Σώμα, στο πλαίσιο εφαρμογής των κανόνων εμπλοκής για την ακινητοποίηση του ρυμουλκού, κρίθηκε απαραίτητη η εκτέλεση προειδοποιητικών βολών, διότι το πλήρωμα του ύποπτου σκάφους δεν υπάκουε στις δοθείσες εντολές. Από το ρυμουλκό κατασχέθηκαν πάνω από 6 τόνοι “σοκολάτα” ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρέμενε στο λιμάνι της Αγ.Γαλήνης, ώσπου μια πληροφορία στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, άνοιξε νέο κύκλο ερευνών με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το Λιμενικό Σώμα για την νέα επιχείρηση

Μετά από αξιοποίηση νεότερων πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών κλιμακίου στελεχών της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ και της Λιμενικής Αρχής Αγίας Γαλήνης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε εντός του ρυμουλκού πλοίου “ANDREAS”, το οποίο ήταν κατασχεμένο και φυλασσόμενο στο λιμένα της Αγίας Γαλήνης Κρήτης, επιμελώς κρυμμένη και συσκευασμένη, ποσότητα έξι (06) τόνων, πεντακοσίων εξήντα ενός (561) κιλών και επτακοσίων (700) γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) καθώς και διακοσίων πενήντα οκτώ χιλιάδων (258.000) δισκίων CAPTAGON.

Ειδικότερα, η εν λόγω κατασχεθείσα ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων ήταν επιμελώς κρυμμένη στο πλοίο, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, σε σημείο μη ανιχνεύσιμο και προσβάσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι, την 06-12-17, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συνεργασίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος με Υπηρεσίες του Γαλλικού Τελωνείου, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος με επιβαίνοντες στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφος του Frontex, πραγματοποίησαν, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ευρύτατης κλίμακας επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε επί του ρυμουλκού “ANDREAS” ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) έξι τόνων, εκατόν εβδομήντα επτά κιλών και οκτακοσίων γραμμαρίων (6.177,800 kg).

Τα έξι (06) μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού “ANDREAS”, συριακής υπηκοότητας είχαν συλληφθεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο ρυμουλκό “ANDREAS” εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνολικά δώδεκα (12) τόνων, επτακοσίων τριάντα οκτώ (738) κιλών και πεντακοσίων (500) γραμμαρίων, καθώς και διακόσιες πενήντα οκτώ χιλιάδες (258.000) δισκία CAPTAGON. Η συνολική αξία των ανωτέρω ανέρχεται περίπου στα εκατόν πενήντα εκατομμύρια (150.000.000) ευρώ. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook