Προτεραιότητα στις μεταθέσεις οι ελεγκτές με προϋπηρεσία 10 ετών στην ίδια θέση

Το αργότερο εντός του Ιανουαρίου εκατοντάδες ελεγκτές, που υπηρετούν τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια σε μια συγκεκριμένη ΔΟΥ ή Τελωνείο στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία εντός των ίδιων νομών.

Αυτό προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΑΑΔΕ προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ανάπτυξης ιδιαίτερων σχέσεων μεταξύ των ελεγκτών με τους φορολογούμενους στην περιοχή όπου υπηρετούν επί πολλά χρόνια.

Τις ερχόμενες ημέρες οι ελεγκτές θα κληθούν να δηλώσουν προτίμηση για την επικείμενη μετάθεσή τους, σε άλλη υπηρεσία στον ίδιο ωστόσο νομό από αυτόν που σήμερα υπηρετούν.

Η ΑΑΔΕ, όπως ανέφερε σε επιστολή του στις γιορτές στους εργαζόμενους σε εφορίες και τελωνεία ο ειδικός γραμματέας Γιώργος Πιτσιλής, σκοπεύει να προχωρήσει στο μέτρο των κυκλικών μεταθέσεων ώστε να διασφαλιστεί η αμεροληψία των ελεγκτικών αρχών έναντι των φορολογουμένων.

Μετά τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσουν μετακινήσεις ελεγκτών σε άλλους νομούς της Περιφέρειας. Στρατηγικός στόχος της ΑΑΔΕ είναι οι μετακινήσεις υπαλλήλων σε ΔΟΥ και Τελωνεία να λάβουν, στα προσεχή χρόνια, μόνιμο χαρακτήρα και μάλιστα να περιοριστεί ο χρόνος της παραμονής σε μια υπηρεσία με μέγιστο χρόνο τα 5-6 χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook