Η σφολιάτα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι από το ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας

300 γρ. πραλίνα φουντουκιού

100 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα

1 αυγό, για το άλειμμα

Ζάχαρη καστανή, για το πασπάλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε με ένα κουτάλι την πραλίνα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.

2Πάνω από την πραλίνα πασπαλίζουμε παντού τα φουντούκια και ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό από τη μικρή πλευρά και μόλις φτάσουμε στη μέση ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό την απέναντι μικρή πλευρά.
3Τυλίγουμε τη σφολιάτα με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.
4Αφού παγώσει αλείφουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια χτυπημένο αυγό.
5Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε κάθετες λεπτές φέτες πάχους 3 – 4 εκ. και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

6Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια της κάθε φέτας και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
7Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
8Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com