Η έδρα δέχθηκε ως πολιτικό ενάγοντα μόνο τον ειδικό εκκαθαριστή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Να αποβληθεί το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και οι μικρομέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) από παράσταση πολιτικής αγωγής αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των αποκαλούμενων «θαλασσοδανείων» της πρώην τράπεζας κατά την περίοδο 2008-2010.

Αντίθετα, η έδρα δέχθηκε ως πολιτικό ενάγοντα μόνο τον ειδικό εκκαθαριστή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος το ανέλαβε το 2013 όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του από την Τράπεζα της Ελλάδος. 

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο κ. Θανάσης Βαρλάμης συνήγορος υπεράσπισης του Αγγέλου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΤΤ, ζήτησε να προηγηθεί από τους μάρτυρες ο Διευθυντής ελέγχου της Τραπέζης της Ελλάδος. 

Όπως τόνισε ο κ. Βαρλάμης αυτό θα πρέπει να γίνει ώστε να ενημερωθεί το δικαστήριο για τα νέα ελεγκτικά δεδομένα που ισχύουν μετά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και την συνολική αλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί, ως προς τα κριτήρια χορηγήσεων δανείων. 

Σημείωσε δε, πως είναι απαραίτητη η εξέταση του καθώς από το δικαστήριο έχει κληθεί μόνος ένας μάρτυρας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο οποίος μετά τη σύνταξη του πορίσματος για το ΤΤ ορίστηκε ειδικός εμπειρογνώμονας στην Εισαγγελία Διαφθοράς. 

Συνεπώς, όπως τόνισε ο κ. Βαρλάμης, τίθεται θέμα μεροληψίας του μάρτυρα από την ΤτΕ. Το αίτημα του συνηγόρου υποστήριξαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι.  

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook