Λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι τα έσοδα του ΔΛΤΧ κυρίως στον τομέα των τελών των κοινόχρηστων χώρων

Ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων για το 2019 αλλά και η στοχοθεσία του για το νέο έτος συζητήθηκε σήμερα στο δημοτικό λιμενικό ταμείο Χανίων. 

Όπως ανέφερε το στέλεχος του ΔΛΤΧ, Βασίλης Βουκελάτος, η εισπραξιμότητα είναι πολύ μικρή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κυρίως στον τομέα τη χρήσης των κοινόχρηστων χώρων λόγω των προσφυγών των καταστηματαρχών κατά των αποφάσεων του ΚΑΣ. Επίσης αναφέρθηκε σε έργα και έκτακτες παρεμβάσεις που προκύπτουν, δίνοντας ως παράδειγμα το πρόβλημα που προέκυψε στο Κουμ Καπί, για το οποίο απαιτήθηκαν συνοδές μελέτες πέραν της μελέτης της ανάπλασης.

Από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης πάντως ασκήθηκε κριτική στη δημοτική αρχή για τη μείωση των εσόδων κυρίως από τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων

Άρης Παπαδογιάννης

"Η αδυναμία άντλησης εσόδων όπως για παράδειγμα από τη διάθεση των κοινόχρηστων χώρων, είναι σοβαρό ζήτημα. Το ΔΛΤΧ που τον προηγούμενο χρόνο ακολούθησε μια πολιτικής για την αύξηση της εισπραξιμότητας έχει ευθύνη. Δεν γίνεται να χρησιμοποιείται ο κοινόχρηστος χώρος και να μην μπορούμε να εισπράξουμε. Επίσης, οι σπηλαιώσεις που δημιουργούνται παραλιακά από τη θάλασσα, είναι γνωστές και το ΔΛΤ θα έπρεπε να έχει ετοιμάσει μελέτες και όχι να περιμένει να προκύψουν για να αντιδράσει."

Γιάννης Σαρρής

"Πέρσι είχε αναφερθεί ότι ποσά γύρω στις 600.000 που είχαν να κάνουν με οφειλές είτε για κοινόχρηστους χώρους, είτε από κλήσεις, είχαν μείνει στο συρτάρι ανεξόφλητες και πλήρωναν τα "κορόιδα". Κάναμε μια καμπύλη, ανέβηκε η ποιότητα και τώρα κατεβαίνουμε ιλλιγγιωδώς προς τα κάτω. Για ποιο λόγο είναι μειωμένα τα έσοδα από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων; Τουλάχιστον αυτά που επέτρεπε ο κανονισμός θα έπρεπε να έχουν πληρωθεί. Επίσης τα τέλη ελλιμενισμού είναι πολύ μικρά. Αυτό που είχατε πετύχει τα πρώτα χρόνια το χάνουμε."

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook