Έγινε γνωστός από τον τρόπο που αλατίζει το κρέας του και οι διάσημοι ανά τον κόσμο συρρέουν στα εστατόριά του για να τον απολαύουν. Ο Salt Bae, ο Τούρκος σεφ είναι πασίγνωστος και προφανώς αρκετά πλούσιος.

Αυτό ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να παίρνει τα φιλοδωρήματα των υπαλλήλων του σύμφωνα με πρώην εργαζόμενο σε εστιατόριό του και να τα μοιράζει όπως αυτός θέλει, αφού πρώτα παρακρατούσε τον απαραίτητο «φόρο».

Μάλιστα, στην μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του, ο πρώην σερβιτόρος του Nusr-Et Steakhouse, Mustafa Fteja, ισχυρίζεται ότι το πρώην αφεντικό του συγκέντρωνε στο τέλος της εβδομάδας τα φιλοδωρήματα που προορίζονταν για τους σερβιτόρους, επέβαλε τον δικό του φόρο, παρακρατώντας παράνομα μέρος τους και κατόπιν τα μοίραζε ισόποσα ακόμα σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν, όπως managers και σεφ.

«Οι πελάτες πίστευαν ότι το φιλοδώρημα που έδιναν πήγαινε μόνο στον σερβιτόρο τους, όμως έκαναν λάθος» λέει χαρακτηριστικά ο Fteja, επισημαίνοντας ότι η διεύθυνση του εστιατορίου απολύει συστηματικά οποιονδήποτε τολμά να διαμαρτυρηθεί για αυτή την αδικία.

Ο πρώην υπάλληλος του Salt Bae, μάλιστα ζητά από τον Τούρκο σεφ αποζημίωση για την απόλυσή του ενώ η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο για τα δικαστήρια της Νέας Υόρκης.

Επισημαίνεται δε ότι το εστιατόριο του Τούρκου σεφ στην Νέα Υόρκη που άνοιξε πριν από έναν χρόνο, δεν έχει και την καλύτερη φήμη καθώς έχει κατηγορηθεί ότι είναι ακριβό ενώ ο ίδιος ο σεφ έχει λάβει σειρά υγειονομικών παραβάσεων, καθώς συνηθίζει να πιάνει το κρέας με γυμνά χέρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook