Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Χανίων μετά τον θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα ενός 21χρονου οδηγού ντελίβερι στα Χανιά

Η ανακοίνωση του ΕΚΧ:

“Δυστυχώς για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές… Χθες τη νύχτα λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, σημειώθηκε νέο εργατικό ατύχημα (τροχαίο) στην πόλη μας, όταν δύο δίκυκλα τα οποία οδηγούσαν συνάδελφοι διανομείς (delivery) συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Νεκρός από την σύγκρουση των δύο οχημάτων είναι ο οδηγός του ενός δικύκλου 21 χρόνων.

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου και στο παρελθόν για τους κινδύνους που διατρέχουν οι συνάδελφοι διανομείς (delivery) οι οποίοι εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες παίζοντας καθημερινά τη ζωή τους «κορώνα γράμματα» για τα φιλοδωρήματα που παίρνουν για μεροκάματα.

Είναι καιρός επιτέλους να μαζευτούν για να συζητήσουν τα προβλήματα που τους αφορούν, πόσο μάλιστα για τις ζωές τους.

Να ανταποκριθούν όλοι οι συνάδελφοι διανομείς στο κάλεσμα που έχει γίνει από τους ίδιους την Κυριακή στις 20-1-2019 και ώρα 9.00 το πρωί και στην επαναληπτική στις 7.00 το απόγευμα  την ίδια ημέρα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία μας, και ειδικά οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (delivery) τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Το οφείλουμε στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας.

Το Δ.Σ. του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Χανίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια  στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και εύχεται για άλλη μια φορά αυτό το εργατικό δυστύχημα να είναι το τελευταίο.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook