Ο Ρομά που κατέληξε, επιτέθηκε στον αστυνομικό και ήρθε σε συμπλοκή μαζί του, ενώ επιχείρησε να τραβήξει και ένα περίστροφο που είχε στη ζώνη.

Ο αστυνομικός προσπάθησε να πυροβολήσει σε κενό τομέα για εκφοβισμό τέσσερις φορές, όμως πάνω στην πάλη μία σφαίρα βρήκε τον σεσημασμένο κακοποιό στο στήθος.

Αιματηρή ήταν η κατάληξη καταδίωξης από αστυνομικό στην Κηφισιά. Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εκτός Υπηρεσίας, εντόπισε στην Κηφισιά δύο Ρομά, που επιβίβασαν με διάφορες προφάσεις και με την βία ηλικιωμένη γειτόνισσά του σε αυτοκίνητο, την οποία γνώριζε και τους κατεδίωξε.

Οι δύο σεσημασμένοι Ρομά 36 και 46 ετών, ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2009 και ο άλλος για ληστείες και απάτες, προσέγγισαν με το αυτοκίνητό τους την 82χρονη ηλικιωμένη την στιγμή που είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της.

Με πρόφαση ότι δήθεν η κόρη της δικαιούται μία επιστροφή 2.000 ευρώ αλλά πρέπει πρώτα να πάρουν 800 ευρώ και σε συνδυασμό με σπρωξίματα και χρήση βίας, την επιβίβασαν στο αυτοκίνητο με σκοπό να την πάνε σε ΑΤΜ για την ληστέψουν.

Μπροστά στη σκηνή αυτή βρέθηκε ο 36χρονος αστυνομικός, όντας εκτός Υπηρεσίας, ο οποίος θεωρείται λαμπρό υπόδειγμα αστυνομικού στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όπου υπηρετεί και μάλιστα ενώ στο αυτοκίνητό του είχε το 4χρονο αγοράκι του.

Αμέσως φώναξε στους Ρομά να αφήσουν την ηλικιωμένη όμως εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να διαφύγουν. Εκείνος τους κατεδίωξε και κάποια στιγμή, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο ο σωματώδης 36χρονος οδηγός, κυριολεκτικά πέταξε έξω την ηλικιωμένη και όρμησε προς τον αστυνομικό χτυπώντας τον με τα χέρια του.

Μάλιστα, επιχείρησε να τραβήξει ένα περίστροφο που είχε στη ζώνη του και ο αστυνομικός τράβηξε εγκαίρως το δικό του όπλο και πυροβόλησε τέσσερις φορές σε κενό τομέα για εκφοβισμό, όμως πάνω στην πάλη μία σφαίρα βρήκε τον σεσημασμένο κακοποιό στο στήθος.

Εκείνος τρέχοντας μπήκε ξανά στη θέση του οδηγού και διέφυγαν με ταχύτητα. Ο αστυνομικός ενημέρωσε την Υπηρεσία του και εκείνος όπως και η ηλικιωμένη που ήταν καλά στην υγεία της αλλά σοκαρισμένη απ’ όλα αυτά, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής.

Περίπου τρία τέταρτα μετά, ενημερώθηκε από το ιδιωτικό Νοσοκομείο «Υγεία» η Αστυνομία, πως μεταφέρθηκε εκεί βαριά τραυματισμένος ένας Ρομά από άλλα άτομα, όπου και κατέληξε και στη συνέχεια προέκυψε και ταυτοποιήθηκε πως ήταν ο σεσημασμένος 36χρονος που συνεπλάκη με τον αστυνομικό στην Κηφισιά, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ο 46χρονος συνεργός του που αναζητείται.

Ο αστυνομικός είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, ένα βρέφος και το 4χρονο αγοράκι που δυστυχώς ήταν μπροστά σε όλη αυτή την σκηνή και η ηλικιωμένη διαρκώς έλεγε στους συναδέλφους του στην Ασφάλεια όλη τη νύχτα πόσο τυχερή ένιωσε όταν είδε τον … κ. Νίκο μπροστά της γιατί κατάλαβε ότι θα την σώσει όπως και έγινε…

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και θεωρείται βέβαιο ότι θα περάσει και ΕΔΕ από την Υπηρεσία του, ενώ το απόγευμα θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία.

Σημειώνεται όμως ότι συγκεντρώνει πλήθος ελαφρυντικών, αφού αμύνθηκε για την ζωή του, την ζωή του παιδιού του και της ηλικιωμένης που έσωσε έναντι δύο σκληρών, οπλισμένων και σεσημασμένων κακοποιών και η Δικαιοσύνη οφείλει να τα αναγνωρίσει όλα αυτά προς άρση του αδίκου στον χαρακτήρα της πράξης για την οποία διώκεται…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook