Ένα νέο εργατικο ατύχημα καταγγέλουν οι οικοδόμοι, καθώς σήμερα το πρωί ένας συνάδελφος τους τραυματίστηκε στην Χερσόνησο. 

"Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην φοβούνται και να σκεφτούν ότι στο βωμό του κέρδους θυσιάζεται η δική τους  ζωή", αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Δυστυχώς πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της χθεσινής ανακοίνωσης του Συνδικάτου Οικοδόμων, επιβεβαιώθηκε με δυσάρεστο τρόπο η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, που μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς  σε κάτεργα. 

Σήμερα 11:30 το πρωί στη Χερσόνησο Ηρακλείου σε ανακαίνιση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας τραυματίστηκε συνάδελφος οικοδόμος (Μ.Μ.) από πτώση σκάλας, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό κάταγμα κλείδας και ωμοπλάτης.  
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου άμεσα ενημερώθηκε από συναδέλφους και παραβρέθηκε με κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας όπου επέβαλε την άμεση εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και τον επανέλεγχο των μέτρων της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας. 
Στελέχη του ξενοδοχείου, προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση ατυχήματος όπου εργολάβοι, κατασκευαστές   αποποιούνται κάθε ευθύνη. 
Αυτοί τα έχουν κάνει όλα «καλά» και παρουσιάζουν την κατάσταση με τρόπο επιλεκτικό που τους βολεύει.
Για αυτούς πάντα φταίει ο εργάτης.
Γιατί γλίστρησε, γιατί έκανε λάθος, γιατί δεν πρόσεξε…
Η εργοδοσία παρουσιάζεται με το «φωτοστέφανο» στο κεφάλι της.  
Όμως Κυβέρνηση και εργοδοσία είναι βουτηγμένοι με το αίμα των εργατών. 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην φοβούνται και να σκεφτούν ότι στο βωμό του κέρδους θυσιάζεται η δική τους  ζωή.
Τα αφεντικά δε δείχνουν κανένα έλεος. Από το σχεδιασμό, την υλοποίηση, στη συνέχεια την εκμετάλλευση των έργων, ξυπνάνε και κοιμούνται προσκυνώντας ένα μόνο θεό: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ 
Οι ευθύνες τους δεν κρύβονται όσο και αν προσπαθούν, γιατί θα βρίσκουν απέναντι τους τα ταξικά Σωματεία που θα αποκαλύπτουν τις ευθύνες τους, και αυτές που φαίνονται με την πρώτη «ματιά» και όσες παραμένουν αθέατες την πρώτη στιγμή για τον πολύ κόσμο.
Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στο συνάδελφό μας και να γυρίσει γερός στην οικογένειά του". 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook