Ορατός ο κίνδυνος για νέα κατολίσθηση, κοντά στο σημείο που "έπεσε το βουνό" στο Σταλό - Το Υπουργείο Υποδομών αναλαμβάνει την ευθύνη για την συντήρηση του ΒΟΑΚ

Αυτοψία στον ΒΟΑΚ, στο σημείο που έγινε η κατολίσθηση, στο ύψος του Σταλού, πραγματοποιήσαν την Τετάρτη, τεχνικοί από το Υπουργείο Υποδομών, με παρόντες γεωλόγο, πολιτικό μηχανικό καθώς και υπάλληλων της τεχνικής υπηρεσίας της ΠΕ Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το κλιμάκιο έκανε αυτοψία τόσο στο επίμαχο τμήμα στο ΒΟΑΚ όπου παραμένουν οι χωμάτινοι όγκοι, όσο όμως και στα γύρω πρανή, σε κατολίσθηση στο Καλαμάκι, ενώ σε κοντινή απόσταση, περίπου στα 200 μέτρα, από το σημείο της κατολίσθησης στο Σταλό υπάρχει κίνδυνος για νέα κατολίσθηση, η οποία θα είναι πολύ πιο σοβαρή από εκείνη που έγινε την Πρωτοχρονιά.

Αυτό σημείωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, σε δήλωσή του για την επίσκεψη του κλιμακίου από το Υπουργείο Υποδομών, τονίζοντας οτι πλέον την ευθύνη για την συντήρηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, θα την αναλάβει το Υπουργείο, το οποίο θα στείλει και την απόφαση - εντολή, για το άνοιγμα του δρόμου στο Σταλό. Ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε, οτι αυτό γίνει ενδεχομένως και τη Δευτέρα, ενώ από τη στιγμή που η Αντιπεριφέρεια Χανίων, έχει στα χέρια της την απόφαση του Υπουργείου, μέσα σε δυο τρεις ημέρες θα έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση των χωμάτων και έτσι θα ανοίξουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο κλιμάκιο του Υπουργείου, τέθηκε μετ'επιτάσεως η ανάγκη να ανοίξει σύντομα ο δρόμος και για λόγους τουριστικούς, καθώς όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, τα πρώτα τσάρτερ έρχονται στα Χανιά σε 15 - 20 ημέρες και δεν είναι δυνατόν οι τουρίστες να υποβάλλονται σε τόση ταλαιπωρία για να μεταβούν στα ξενοδοχεία.

Ερωτηθείς για το αν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στο οδικό δίκτυο από Χανιά μέχρι την Κίσσαμο, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεθεί πάλι στο τραπέζι το θέμα της ανακατασκευής του ΒΟΑΚ, μέχρι την Κίσσαμο, ο κ. Βουλγαράκης "επιτέθηκε" στο Υπουργείο Υποδομών αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι "έχει τρικυμία εν κρανίω", καθώς χρησιμοποιούσαν παλιές μετρήσεις 15ετίας, για να δουν την κίνηση από Χανιά προς Καστέλι. Μετά από παρεμβάσεις στον υπουργό κ. Σπίρτζη, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει νέες μετρήσεις, ώστε η μελέτη να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η οποία καταδεικνύει, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, οτι η μεγάλη ανάπτυξη για τον νομό Χανίων, τα επόμενα χρόνια θα έρθει από τα δυτικά των Χανίων, τον κόλπο της Κισσάμου.

"Το κομμάτι αυτό είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη του νομού Χανίων. Εδώ και 30 -35 χρόνια, από τοτε που ήμουν στο  ΤΕΕ βλέπαμε οτι η μεγάλη ανάπτυξη στην Κρήτη, θα έρθει στον κόλπο της Κισσάμου, στις περιοχές Πλατανιάς, Κολυμπάρι, Κίσσαμος. Αυτός ο κόλπος δεν μπορεί να μείνει ανεκμετάλλευτος", ανέφερε ο κ. ΒουλγαράκηςΑκολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook