Στα εγκαίνια της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2019» ο Δήμος Ηρακλείου.

Στα επίσημα εγκαίνια των εκδηλώσεων για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2019», στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Gian Andrea Garancini παρευρέθηκε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου, καλεσμένος του Δημάρχου του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) Ιβάν Τότεβ, ο οποίος είχε επισκεφθεί το Ηράκλειο το καλοκαίρι του 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου ήταν ο μόνος από την Ελλάδα που εκπροσωπήθηκε στα εγκαίνια. 

Ο κ. Garancini είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Τότεβ, για να θέματα στα οποία οι δύο Δήμοι θα μπορούσαν να συνεργαστούν, όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η παιδεία. Συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, πιθανότατα μετά το Πάσχα.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου είχε συνάντηση και με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρία Γκαμπριέλ, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ENISA θα παραμείνει στο Ηράκλειο, με κλιμάκιο 5 έως 10 υπαλλήλων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook