Θεωρούν θετικές τις εξελίξεις αλλά θα περιμένουν και τις τελικές αποφάσεις

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για το θέμα διατήρησης της αυτόνομης λειτουργίας της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Για άλλη μια φορά τόνισαν πως η ΔΕΔΙΣΑ πρέπει να παραμείνει αυτόνομη ως ένας εκ των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) που πρόκειται να δημιουργηθούν στην Κρήτη.

"Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο καθώς μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου να ενταχθεί ο Δήμος στον ΕΣΔΑΚ Ηρακλείου" ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΔΙΣΑ Γιώργος Δερελλής, τονίζοντας πως θα παραμείνουν σε επιφυλακή μέχρι τις 19 του μήνα (αύριο) που λήγει η προθεσμία για τις τελικές αποφάσεις.

Στο μεταξύ σήμερα και κατα την περιοδεία στα Χανιά του Βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης Μανώλη Συντυχάκη και υποψηφίων δημάρχων της "Λαικής Ενότητας" υπήρξε και συνάντηση με τους εργαζομένους της ΔΕΔΙΣΑ.

Όπως είπε ο κ. Συντυχάκης, η θέση του ΚΚΕ είναι η ΔΕΔΙΣΑ να παραμείνει με το ισχύον καθεστώς, ως διαδημοτικός φορέας, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην δημιουργία των ΦΟΔΣΑ κάνοντας λόγο για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook