Κάλεσμα στους εμπόρους των Χανίων να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους, την Κυριακή 20/1 ζητούν με επιστολή, τους εκρόσωποι της «Επιτροπής Αγώνα», ζητώντας ταυτόχρονα τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με τον νόμο, την ερχόμενη Κυριακή, μπορούν οι καταστηματάρχες να ανοίξουν προαιρετικά τα καταστήματά τους καθώς είναι η πρώτη Κυριακή της χειμερινής περιόδου των εκπτώσεων.  Το ωράριο λειτουργίας για όσους καταστηματάρχες επιλέξουν να προχωρήσουν στο άνοιγμα των εμπορικών τους, είναι από τις 11.00 το πρωί εως τις 20.00 το βράδυ.

Η “Επιτροπή Αγώνα” καλεί τους καταστηματάρχες να κρατήσουν κλειστά τις επιχειρήσεις τους στα Χανιά, προασπίζοντας την Κυριακάτικη αργία, και σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

Συνάδελφε, συναδέλφισσα η πρόσφατη απόφαση του  Δ’ τμήματος του Συμβουλίου της επικρατείας (ΣΤΕ) αναίρεσε προηγούμενή του απόφαση κρίνοντας  συνταγματική την κατάπτυστη υπουργική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την οποία απελευθερώνει την λειτουργεία των καταστημάτων για 32 Κυριακές το χρόνο με πρόσχημα τις τουριστικές περιοχές. Η απόφαση αυτή έρχεται να ικανοποιήσει την  απαίτηση των πολυεθνικών και των μεγαλέμπορων.

Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης  αργίας δεν είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής του καθενός αφού οι συνθήκες στην αγορά θα μας αναγκάσουν τελικά σε δουλειά νύχτα –μέρα για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα .Θα βιώνουμε όμως μια καθημερινότητα Γολγοθά χωρίς δικαιώματα χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή , χωρίς ξεκούραση.

Δεν επιλέγουμε ανάμεσα στην οικονομική ή την φυσική μας εξόντωση. Απαιτούμε την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν την Κυριακάτικη αργία και τα ωράρια. Παλεύουμε για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. 

Καλούμε τους συναδέλφους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολουμένους  να τηρήσουν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του συλλόγου μας  και να υπερασπιστούν την Κυριακάτικη αργία παραμένοντας στις 20/1/2019 κλειστά.

Για την επιτροπή αγώνα 

Κανδηλιερακης Γεώργιος
Οικονομακος Βασίλειος
Μπινια Ιωάννα 
Μπελωνη Πηγή
Ζωγραφακης Νίκος 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook