Ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει για το ποσοστό στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Αυτό υποστήριξε με συνέντευξη της σε ραδιοφωνικό σταθμό  η υπουργός Εργασίας  Έφη Αχτσιόγλου η οποία δεσμεύθηκε πως η αύξηση θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου.

«Το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων προτείνει ένα εύρος αύξησης από 5-10%. Η δική μας άποψη είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε τα πιο υψηλά επίπεδα που είναι δυνατόν και που θεωρούμε ότι με ασφάλεια μπορεί να ανταποκριθεί η ελληνική οικονομία. Την τελική απόφαση θα τη λάβει και θα την ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, δεν έχει ληφθεί ακόμη» σχολίασε.

Η Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε πως «η συρρίκνωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως επιβεβαιώθηκε και την περίοδο 2010-2014, οδηγεί σε καθίζηση της ζήτησης εντός της ελληνικής οικονομίας και είναι αντιαναπτυξιακό μέτρο. Η δική μας θέση, που επιβεβαιώνεται από το πόρισμα, είναι ότι η τόνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων αφενός συμβάλλει στο να έχεις μία δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, αφετέρου δίνει και μία τόνωση στην εσωτερική ζήτηση και με αυτή την έννοια θα αποτελέσει αναπτυξιακό παράγοντα, μοχλό ανάπτυξης».

Αναφορά έκανε και στο θέμα των συνταξιούχων σχολιάζοντας πως από την 1η Ιανουαρίου του 2019 «620.000 συνταξιούχοι βλέπουν ήδη αυξήσεις στις συντάξεις τους και οι αυξήσεις αυτές θα συνεχιστούν για μία πενταετία. Αυτές οι αυξήσεις έχουν μία πολύ ισχυρή συμβολική σημασία διότι, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, αυξάνονται οι συντάξεις και οι μισθοί στη χώρα και είναι πολύ σημαντικό γιατί μαρτυρά πως εμπεδώνεται η ανάκαμψη της οικονομίας και η βελτίωση των δημοσιονομικών της χώρας, η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Για εμάς αυτό εμπεδώνεται μόνο αν μεταφραστεί σε βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook