Στην παρουσίαση βιβλίου για το έργο και τη ζωή του

Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου, σχετικά με την ζωή και το έργο του εκλιπόντος, Αντώνη Πιτταριδάκη, που υπήρξε για χρόνια πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΔΚ.

Για τον Αντώνη Πιτταριδάκη,  μίλησε ο τέως πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΔΚ, Γιάννης Αλαβάνος, ο οποίος τόνισε ότι «ο Αντώνης ο Πιτταριδάκης, ήταν μορφή επιστημονικής γνώσης, δράσης, εργασιομανής για το ΤΕΕ και η συμβολή του στον σχεδιασμό για το περιβάλλον και τα Χανιά, ήταν πολύ σημαντική. Παράλληλα και η συμβολή του για τα θέματα της Κρήτης, και της τοπικής αυτοδιοίκησης και της συνεργασίας με τους φορείς, ήταν σπουδαία και πρωτοποριακή. Ο Αντώνης, προώθησε το  νησιωτικό ισοδύναμο και στο τεχνικό επιμελητήριο ήταν καθοριστικές οι επιλογές που έκανε».

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, αναφέρθηκε στην προσωπική σχέση που είχε  με τον Αντώνη Πιτταριδάκη, καθώς ήταν παιδικοί φίλοι. «Ο Αντώνης ήταν ένας άνθρωπος που τίμησε τον τεχνικό κόσμο της πόλης, την αριστερά της πόλης, και ο οποίος έφυγε νωρίς. Ήμασταν φίλοι από 14χρονών και μεγαλώσαμε μαζί. Αυτό που τον χαρακτήριζε περισσότερο απ’ όλα ήταν η σκέψη του, η κεντρική του ιδέα, ο ρόλος των θεσμών και του ΤΕΕ, που πρέπει να είναι πάνω από τα συντεχνιακά συμφέροντα».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού δήμου Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, υπογράμμισε τους αγώνες που είχε δώσει μαζί με τον Αντώνη Πιτταριδάκη για το χωροταξικό σχέδιο του νησιού, για τον ΒΟΑΚ για το ενεργειακό της Κρήτης για πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα. “Σήμερα μας λείπει περισσότερο από ποτέ, καθώς ήταν ένας ενεργός πολίτης, ένας οραματιστής που πάντα προσέφερε”.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και η Τζίνα Παυλάκη-Καλογερή, ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook