Συναυλία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες από την εκπαιδευτική κοινότητα για το νομοσχέδιο που αφορά στις προσλήψεις τους και την υπουργική απόφαση για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης.

Το μεσημέρι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε σε μια μουσική δράση!

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων όπου μουσική έπαιξε ο Λεωνίδας Λαϊνάκης με την παρέα του.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Σεραφείμ Ρίζος,  ανέφερε ότι παρόλο που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι δεν γύρισαν πίσω στα σχολεία ηττημένοι αντίθετα, τη μια εβδομάδα απεργιακής κινητοποίησης, διαμόρφωσαν ένα πλατύ μέτωπο συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς.

“Αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα της αδιοριστίας και των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν. Έχουν ψηφιστεί πολλά νομοσχέδια στο παρελθόν και ορισμένα μέτρα που προβλέπονται στο τωρινό, τα είχε εισάγει για πρώτη φορά η κα Διαμαντοπούλου και δεν μπόρεσαν να εφαρμοστούν λόγω των αντιδράσεων. Οι κινητοποιήσεις μας κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Το νομοσχέδιο επιπλέον αφορά και στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα διαλυθεί ο ενιαίος δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης και θα χωρίσει τα σχολεία σε καλά και κακά. Θα παλέψουμε να μην εφαρμοστεί καθόλου. Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι είμαστε μια ηχηρή μειοψηφία. Ας κοιτάξει καλύτερα τι γίνεται στα σχολεία. Επειδή κοιτάζει από το ύψος της Βουλής, ας έρθει στα σχολεία μας να δει ποιος είναι μειοψηφία και ποιος πλειοψηφία” τόνισε ο κ. Ρίζος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook