Είναι άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού. Δηλώνει πως συνομιλεί τακτικά μαζί του. Όμως ταυτόχρονα ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς εμφανίζεται αντίθετος στην πολιτική της δημοσιονομικής λιτότητας.

«\”Η λιτότητα δεν είναι η απάντηση στην ανάγκη δημοσιονομικής σταθερότητας. Με την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, είδαμε τα αποτελέσματα. Η οικονομία βουλιάζει ολοένα και πιο βαθιά στην ύφεση», δήλωσε στον ΣΚΑϊ.

Παράλληλα εκφράζει την πεποίθηση ότι «το χρέος της Ελλάδας είναι διαχειρίσιμο, με την προϋπόθεση όμως ότι θα αποκατασταθεί σύντομα ξανά η ανάπτυξη» και καταφέρεται κατά των Ευρωπαίων πολιτικών, λέγοντας ότι «κάνουν ένα πολύ σοβαρό λάθος. Στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου αναγνώρισαν το πρόβλημα αλλά άργησαν να προχωρήσουν σε λύσεις που να υπηρετούν το μήνυμα της ανάπτυξης».

Όσο για την φημολογία περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Στίγκλιτς λέει «ότι μία τέτοια φημολογία είναι αναπόφευκτο να υπάρχει. Και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο οι αγορές βλέπουν ότι η Ευρώπη αργεί πολύ στην εκπλήρωση των υποσχέσεων που ανέλαβε τον περασμένο Ιούλιο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook