Με αναφορές στην δράση της Ένωσης, στην στέγασή της σε γνωστό κτίριο και στην συμφωνία των Πρεσπών η ετήσια εκδήλωση για το νέο έτος - Δείτε φωτο και βίντεο

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Κονάκι» στα Χανιά ο αγιασμός και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Σφακιανών νομού Χανίων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ευτύχης Κοπασάκης παρουσίασε τα μέλη του Συμβουλίου, αναφέρθηκε εν συντομία στις δράσεις της Ένωσης και ανακοίνωσε πως έχει δρομολογηθεί η λύση στο θέμα στέγασης των γραφείων με παραχώρηση από τον Δήμο Χανίων χώρου στην Βίλα Κούνδουρου, η οποία – ως γνωστόν – ήταν το σπίτι του Σφακιανού βουλευτή Μανούσου Κούνδουρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, επίσης ανακοίνωσε πως η Ένωση Σφακιανών ν. Χανίων στις 23 Φεβρουαρίου και στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου θα διοργανώσει εκδήλωση για τους Σφακιανούς βουλευτές της περιόδου της Κρητικής Πολιτείας.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ.Κοπασάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας τα εξής:

«Οι Σφακιανοί έχουν προσφέρει πολλά δυσανάλογα με το μέγεθος της επαρχίας. Προσέφεραν στην επανάσταση του Δασκαλογιάννη το 1821 και στον Μακεδονικό αγώνα. Αυτό που γίνεται σήμερα, που παραδίδεται μια ταυτότητα, μας θυμώνει και μας εξοργίζει… Έυχομαι το 2019 όλοι μαζί να αγαπήσουμε την πατρίδα μας, τα ήθη και τα έθιμά μας και να μην αφήσουμε κάποιους άλλους να μας τα στερήσουν…»

Επίσης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην βίλα Κούνδουρου, ενώ ο Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, έκανε λόγο για την αγαστή συνεργασία του Δήμου με την Ένωση Σφακιανών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στέγαση της Ένωσης στην βίλα Κούνδουρου.


Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν πλήρες μενού με άφθονο κρασί με την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής  από τους Νίκο Καρκάνη και Μιχάλη Μανουσέλη, καθώς παραδοσιακούς χορούς.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook