Σε συνεδρίασή τους σήμερα, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή, διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας, που προωθεί η κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια, οι συρμοί του μετρό, του τραμ και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια για μία ημέρα ακόμη.

Κινητοποιήσεις σε κοινό μέτωπο με τους εργαζομένους στα ΜΜΜ αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αναμένεται προανήγγειλαν νέα 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του κλάδου στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος κατηγόρησε τα ΚΤΕΛ του νομού Αττικής, ότι με εισιτήριο 5 ευρώ μεταφέρουν κόσμο στο αεροδρόμιο.

Παράλληλα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Δεν θα φύγουν με ελικόπτερο. Υπάρχει και το Γουδή".

Παράλληλα, νέα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα κάνουν την προσεχή Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

Στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, αναμένεται να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, ενώ ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κατά τη σημερινή γενική τους συνέλευση, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ, οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν κάθετα αντίθετοι με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, τονίζοντας ενδεικτικά πως ήδη έχει μειωθεί το προσωπικό των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών, κατά 20%, ενώ ακόμη υπάρχουν 200 υπάλληλοι που περιμένουν το σχετικό ΦΕΚ για να μεταταχθούν.

Εκτίμησή τους τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, είναι ότι μέχρι τα τέλη τους έτους ενδέχεται να προωθηθεί και η ιδιωτικοποίηση του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών.