Ο 56χρονος Χανιώτης είχε συλληφθεί επειδή στις αποσκευές και στο σπίτι του είχε καλλυντικά και τρόφιμα με βιομηχανική κάνναβη – Μάρτυρας υπεράσπισης ο πρώην αναπλ. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση ενός Χανιώτη ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο του 2018 στο λιμάνι της Σούδας, επειδή ο ειδικός σκύλος στην ανίχνευση ναρκωτικών «μύρισε» στις αποσκευές του προϊόντα με κάνναβη.

Υπενθυμίζεται πως  η νομοθεσία έχει πλέον τροποποιηθεί και η καλλιέργεια και παραγωγή προϊόντων με την κλωστική κάνναβη είναι νόμιμη, υπό αυστηρές προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων και το ότι η περιεκτικότητα των προϊόντων στην ουσία τετραυδροκανναβινόλη (THC) να είναι μικρότερη του 0,2%.

Στις 18 Απριλίου σε έλεγχο των λιμενικών, βρέθηκαν στις αποσκευές του καλλιεργητή και ιδρυτικού μέλους της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Kannabio» κ.Σεραφείμ Κανδύλα, προϊόντα της «Kannabio»  που περιείχαν  κάνναβη και συγκεκριμένα μισό κιλό αλεύρι και τρία σαπούνια.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και άλλα αντίστοιχα προϊόντα με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων. 

Στην δίκη η οποία πραγματοποιήθηκε και αναμένεται η έκδοση της απόφασης,  ως μάρτυρας υπεράσπισης προσήλθε για να καταθέσει και ο πρώην αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, αλλά το Δικαστήριο έκρινε πως δεν χρειαζόταν να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις επι του νομικού πλαισίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook