Η ΠΑΕ βρίσκεται σε αναζήτηση για να καλύψει το κενό

Με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να αποτελεί πλέον παρελθόν για την ομάδα του Δικεφάλου, η ΠΑΕ βρέθηκε σε αναζήτηση του παίκτη που θα καλύψει το κενό που άφησε ο Σέρβος επιθετικός και πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ. Ένα ακόμα κενό, αυτή τη φορά στη μεσαία γραμμή, άφησε και ο Πόντους Βέρνμπλουμ έπειτα από τον τραυματισμό του στον αγώνα με τη Λειβαδιά. Η ρήξη Αχιλλείου τένοντα που υπέστη ο Σουηδός θα τον κρατήσει κατά πάσα πιθανότητα εκτός αγωνιστικού χώρου για το υπόλοιπο της σεζόν. 

Και καθώς η ομάδα του Λουτσέσκου βρίσκεται μόνη στην πρώτη θέση της κορυφαίας κατηγορίας, το στοίχημα Superleague στη bwin για τη 17η αγωνιστική προβλέπει ότι ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει αήττητος και στον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο. Προκειμένου λοιπόν, να συνεχίσει ο Δικέφαλος τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, διοίκηση και τεχνική ηγεσία έχουν  προχωρήσει σε μια σειρά συζητήσεων με διάφορες ομάδες της Ευρώπης, ώστε να βρουν τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Πρίγιοβιτς.

Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν έντονα τις τελευταίες μέρες ήταν εκείνο του Γιόσιπ Μίσιτς. Ο ΠΑΟΚ είχε καταθέσει πρόταση στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την απόκτηση του 24χρονου Κροάτη ως δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν και όπως όλα έδειχναν, οι δύο πλευρές είχαν σχεδόν συμφωνήσει. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα πορτογαλικών εφημερίδων, ο ΠΑΟΚ απέσυρε την πρότασή του. Προφανώς, ο Δικέφαλος έστρεψε το ενδιαφέρον του αλλού, καθώς υπήρξαν αμφιβολίες για το αν ο Μίσιτς είναι αγωνιστικά έτοιμος να παίξει ως βασικός, δεδομένου ότι στη φετινή σεζόν μέτρησε μόλις τρεις συμμετοχές. Έτσι, με την προτροπή του Μάριο Μπράνκο του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ απέφυγε να πάρει το ρίσκο. 

Και παρότι η απόκτηση του Κροάτη κεντρικού χαφ δεν ολοκληρώθηκε, εκείνη του Λεονάρντο Μπονατίνι της Γουλβς είναι γεγονός. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός έρχεται να προστεθεί στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν, έπειτα από συμφωνία στην οποία ήρθε η ασπρόμαυρη ΠΑΕ με την αγγλική ομάδα. Ωστόσο, αν ο Μπονατίνι καταφέρει να βγάλει ασπροπρόσωπες διοίκηση και τεχνική ηγεσία, δεν αποκλείεται ο ΠΑΟΚ να δώσει τα 4 εκατ. ευρώ που έχουν οριστεί ως ρήτρα εξαγοράς προκειμένου να αποκτήσει τον 25χρονο επιθετικό.

Ας κάνουμε λοιπόν μια σύντομη αναδρομή στη μέχρι τώρα καριέρα του Λέο Μπονατίνι. Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1994 στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας. Το 2010, σε ηλικία 16 ετών μπαίνει στις ακαδημίες της Κρουζέιρο από όπου δίνεται ως δανεικός στη Γιουβέντους το 2012. Το καλοκαίρι του 2013, επιστρέφει στην Κρουζέιρο και τον Οκτώβρη πηγαίνει ως δανεικός στη Γκοϊάς. Το ντεμπούτο του στη κορυφαία κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος σφραγίστηκε με δυο γκολ σε έξι συμμετοχές.

Το 2015 ταξίδεψε ως την Πορτογαλία για να φορέσει τη φανέλα της Εστορίλ. Στις δυο σεζόν που έπαιξε με την πορτογαλική ομάδα κατέγραψε 53 συμμετοχές και σημείωσε 24 γκολ. 

Η Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας ήταν η ομάδα που εντυπωσιάστηκε με τις επιδόσεις του στην Εστορίλ και θέλησε με τη σειρά της να τον ενσωματώσει στο ρόστερ της. Στη μία και μοναδική σεζόν του με τους Σαουδάραβες πριν επιστρέψει στην Ευρώπη, ο Μπονατίνι συμμετείχε σε 36 αγώνες και πέτυχε 15 γκολ.

Η Γουλβς ήταν η τελευταία ομάδα για την οποία έπαιξε ο Βραζιλιάνος πριν έρθει στον ΠΑΟΚ. Εν όψει της σεζόν 2017/18, η Γουλβς αγωνιζόταν για ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ και στο πρόσωπο του Μπονατίνι είδε το πάθος και τη θέληση που χρειαζόταν η ομάδα για να το καταφέρει. Ο 23χρονος τότε επιθετικός, σημείωσε 12 γκολ σε 47 εμφανίσεις.

Ωστόσο, φέτος ο Μπονατίνι δεν είχε αντίστοιχη τύχη στη Γουλβς, αφού ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο ελάχιστες φορές τον συμπεριέλαβε στη βασική ενδεκάδα. Έτσι, ο Βραζιλιάνος μέσα από τις εννιά συμμετοχές του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της Γουλβς, πέτυχε ένα μόλις γκολ.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η κίνηση του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Μπονατίνι έστω και ως δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν θα αποδειχθεί καίρια για την περαιτέρω πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Εξάλλου αν όλα πάνε καλά, ο 24χρονος Βραζιλιάνος θα μπορούσε να δει στον ΠΑΟΚ την επόμενη ομάδα του.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook