Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της αντικατάστασης των δαπέδων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» καθώς στις 18 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του σχετικού Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού. 

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό προϋπολογισμού 580.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 22/02/2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00 μ.μ.

Σύμφωνα με την διακήρυξη του διαγωνισμού, στις Κλινικές, στις Μονάδες Νοσηλείας και στους εσωτερικούς διαδρόμους τους, στο Σταθμό Αιμοδοσίας, στα Εργαστήρια, στην Κεντρική Αποστείρωση, στη ΜΤΝ, στη Μονάδα Νεογνών, στη Βραχεία Νοσηλεία κ.α, προβλέπεται η αντικατάσταση των δαπέδων linoleum με δάπεδα  αντιμικροβιακά – αντιβακτηριδιακά συνολικής επιφάνειας 8.333 τετραγωνικών μέτρων

Σε χώρους Γραφείων προβλέπεται η αντικατάσταση της υφιστάμενης μοκέτας ή linoleum και η τοποθέτηση πλαστικού δαπέδου από PVC κατάλληλου για Νοσοκομεία ενώ ο ίδιος τύπος δαπέδου θα τοποθετηθεί και σε ορισμένους κοινόχρηστους διατμηματικούς  διαδρόμους και χώρους Υποδοχής, στο Φαρμακείο, στα Εστιατόρια, στο Νεκροτομείο, στα Γραφεία Ιατροδικαστού, στο Φυσικοθεραπευτήριο, το Ακτινολογικό κ.α. Οι αντικαταστάσεις αυτές αφορούν συνολική επιφάνεια 7.678 τετραγωνικών μέτρων.

Οι αντικαταστάσεις των δαπέδων του νοσοκομείου έρχονται να επιλύσουν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την βελτίωση της γενικότερης εικόνας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τα δάπεδα του Νοσοκομείου (αρχικής λειτουργίας Σεπτέμβριος 2000), λόγω της συνεχούς και βαριάς χρήσης επί 18 χρόνια, σε συνδυασμό με αστοχίες που έγιναν κατά την αρχική τοποθέτηση, έχουν φθαρεί και εν πολλοίς καταστραφεί, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στοιχειώδεις απαιτήσεις ενός νοσοκομείου και να μην είναι λειτουργικά.

Σημειώνεται ότι η αντικατάσταση των δαπέδων – η οποία ήταν προτεραιότητα της Διοίκησης- είναι ένα σύνθετο έργο καθώς θα γίνει με το νοσοκομείο σε πλήρη λειτουργία και σε χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του ιδρύματος. 

Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών είναι πέντε μήνες, οπότε υπολογίζεται ότι η αντικατάσταση των δαπέδων θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2019. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook