Την απάντηση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, περιμένουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε να διακριβωθεί το πολτώδες υλικό που περιεχόταν στα δεκάδες βαρέλια, τα οποία εντοπίστηκαν σε οικόπεδο στην περιοχή του Δρεπάνου Αχαΐας.

Μόλις εντοπίστηκαν τα βαρέλια ειδοποιήθηκαν ο δήμος Πατρέων και η Περιφέρεια, ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ έκαναν μία πρώτη ανίχνευση του χώρου και στην συνέχεια πήραν δείγμα από το άγνωστο υλικό, το οποίο εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, ο χώρος όπου βρίσκονται τα δεκάδες βαρέλια αποκλείστηκε, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ εστάλη και σχετική αναφορά στην Αστυνομία, προκειμένου να γίνουν έρευνες για τον εντοπισμό των αγνώστων που άφησαν τα βαρέλια στην περιοχή.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν και οι εισαγγελικές αρχές της Πάτρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όσοι πλησίασαν στο σημείο όπου ήταν τα βαρέλια παραπονέθηκαν για δυσφορία στην αναπνοή και προβλήματα στα μάτια. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος ζήτησε από το Γενικό Χημείο του Κράτους να δοθεί προτεραιότητα στον έλεγχο του άγνωστου υλικού, ώστε να διαπιστωθεί άμεσα αν συντρέχουν λόγοι περαιτέρω ενεργειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook