Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο ξεκινά τις εργασίες του την Τρίτη στο Νταβός

Ένα 24ωρο πριν ανοίξει τις πύλες του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, δημοσκόπηση δείχνει ότι τα λαϊκίστικα πολιτικά κινήματα δεν έχουν μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό. 

Η πλειοψηφία των πολιτών στον πλανήτη λέει «ναι» στην παγκοσμιοποίηση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και δημοσιεύει το πρακτορείο «Bloomberg».

Το 57% θεωρεί ότι, γενικά οι μετανάστες είναι κάτι καλό στη χώρα όπου φιλοξενούνται. 

Όπως αναφέρεται στη δημοσκόπηση, σε παγκόσμιο επίπεδο, το 57% των πολιτών θεωρεί ότι οι μετανάστες είναι “ως επί το πλείστον καλοί” για τη νέα τους πατρίδα. Στην Ανατολική Ευρώπη,το αντίστοιχο ποσοστό ολισθαίνει στο 40%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην οποία συμμετείχαν 10 χιλιάδες άνθρωποι απ΄όλα τα μήκη και πλάτη της γης, θα συζητηθούν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο με ηχηρές απουσίες. 

Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ έσπευσε να επισημάνει ότι η ετήσια συνάντηση παραμένει και φέτος σημαντική παρόλο που ο Αμερικανός πρόεδρος και άλλοι μεγάλοι ηγέτες του κόσμου ανακοίνωσαν ότι δεν θα παραστούν.

Ντόναλντ Τραμπ, Τερέζα Μέι, Βλαντιμίρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν δεν θα ταξιδέψουν στο χιονισμένο θέρετρο καθώς έχουν σοβαρά εσωτερικά ζητήματα που πρέπει να επιλύσουν. Οι δύο ηχηρές παρουσίες στο φετινό Φόρουμ θα είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.

«Η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ αμερικανικών και κινεζικών αντιπροσωπειών θα είναι ιδιαίτερα σημαντική”, όπως δήλωσε ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλαόυς Σβαμπ.

Πάνω από τρεις χιλιάδες πολιτικοί,κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες, καλλιτέχνες και άλλες προσωπικότητες από 110 χώρες, μεταξύ των οποίων και 65 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αναμένεται να μετάσχουν στο ελβετικό θέρετρο.

Ο Μπόργκε Μπρέντε, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός δήλωσε ότι «θα παραστούν συνολικά 37 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων από την Ευρώπη και την Ασία, εννιά από τη Μέση Ανατολή και έξι Πρόεδροι από τη Λατινική Αμερική».

Θα παραστεί, επίσης, η πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ και ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαίρ Μπολσονάρο, ο οποίος θα εκφωνήσει την παρθενική του ομιλία στο Νταβός. 

Την πρώτη ημέρα του Φόρουμ θα συζητηθεί ο κίνδυνος μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης και το παγκόσμιο χρέος που πρόσφατα αυξήθηκε στα 244 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το «Institute of International Finance».

Στο πάνελ θα είναι ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, ο γκουρού των hedge funds, Ρέι Ντάλιο, και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούχιν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook