Ανακοίνωση για τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας από τη Λαμία, η οποία εξέπνευσε μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας,  σημειώνοντας ότι θα ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). 

Το πρωί της Παρασκευής, το κορίτσι, εισήχθη με πόνους στην κοιλιά στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας. Το μεσημέρι όμως, αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γύρω στις 7 το απόγευμα μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου της, μέχρι να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση που θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το παιδί ήταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή του, οι γιατροί έκαναν προσπάθειες για να το σώσουν, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΓΝΛ:

«Εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλεια κοριτσιού ηλικίας 13.5 ετών, το οποίο κατέληξε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου μας, μετά από χειρουργική επέμβαση.

Το κορίτσι διακομίστηκε στο Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ από το Νοσοκομείο Λαμίας το απόγευμα της 18/01/2019, κατόπιν συνεννόησης των ιατρών και το παιδί υποδέχτηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί της παιδοχειρουργικής Κλινικής. Διαπιστώθηκε ότι πάσχει από οξεία χειρουργική κοιλία. Ενημερώθηκαν οι αναισθησιολόγοι και στις 19:15 μ.μ. εισήλθε εκτάκτως στο χειρουργείο με παιδοχειρουργό βαθμού Δ/ντή ΕΣΥ και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Αρχικά η μετεγχειρητική πορεία υπήρξε ομαλή, στη συνέχεια άλλαξε, κλήθηκε Παιδίατρος για συνεκτίμηση και τροποποιήθηκε η αγωγή. Ήταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Τις βραδινές ώρες της 19/01/2019, επιδεινώθηκε η κατάσταση, διασωληνώθηκε, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειες των ιατρών δεν απέδωσαν και 23:30 μ.μ σημειώθηκε ο θάνατος του κοριτσιού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την Διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ αναμένει το πόρισμα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια».

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook