Τελευταία ενημέρωση: 19:38

Στο ένα πλοίο που μετέφερε γκάζι σημειώθηκε έκρηξη και ακολούθησε σύγκρουση με άλλο πλοίο,  στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά – 14ναυτικοι έχουν διασωθεί – Πάνω από 30 άτομα συνολικά στα δύο πληρώματα

Μεγάλη έκρηξη σε πλοίο που έπλεε στο στενό του Κερτς, στην Κριμαία, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Το πλοίο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη τυλίχτηκε στις φλόγες και ακολούθως έπεσε πάνω σε άλλο πλοίο, με συνέπεια η σύγκρουση να προκαλέσει πυρκαγιά και στο δεύτερο.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν η έκρηξη προήλθε από μηχανική βλάβη, από εξωτερικούς παράγοντες ή από κάποιο ατύχημα. Σύμφωνα με την Russian Maritime Agency, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος εννέα ναυτικών, ενω στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον οκτώ με δέκα διασωστικά σκάφη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ναύτες του σκάφους που τυλίχτηκε στις φλόγες πήδηξαν στη θάλασσα, όπου περισυνελέγησαν από διασωστικά σκάφη. Οι αρχές κάνουν λόγο για πλήρωμα από 17 και 14 ναυτικούς αντίστοιχα, μεταξύ τους αρκετοί Τούρκοι και Ινδοί. Μέχρι στιγμής έχει επίβεβαιωθεί η διάσωση 14 ναυτικών, ενώ το σκοτάδι και τα παγωμένα νερά δεν αποτελούν σύμμαχο της διασωστικής προσπάθειας.

Τα δύο πλοία είχαν σημαία Τανζανίας, ενώ το ένα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, μετέφερε γκάζι. Η λειτουργία του Πορθμού δεν έχει επηρεαστεί και διεξάγεται κανονικά.

Βίντεο από το σημείο αποτυπώνει τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο στενό του Κερτς: 

<iframe allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”514″ src=”https://www.youtube.com/embed/cOuYpM11-Ew” width=”800″ “=””>

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook